Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Vo štvrtok generálka Sloveniek na záver kvalifikácie ME


04.06.2014


Tréner hádzanárok SR Dušan Poloz pred prípravným duelom s Maďarskom: "Neuznávam označenie priateľský zápas, chceme ísť do toho naplno"


Po troch dňoch hernej tréningovej prípravy čaká na hádzanárky Slovenska aj zápasový test. Štvrtkové medzištátne priateľské stretnutie s Maďarkami, ktorým vyvrcholí ich tohtotýždňové sústredenie v Modre, je na programe od 16.00 h vo Viedni. Pre Slovenky je to previerka výkonnosti pred dvoma zostávajúcimi stretnutiami v dobre rozohratej kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy 2014, ktoré absolvujú 11. júna v Šali proti Francúzkam a 15. júna v Reykjavíku s Islanďankami.


"Ja neuznávam označenie priateľský zápas. My chceme aj ku štvrtkovej konfrontácii s maďarským družstvom pristúpiť zodpovedne a ísť v nej naplno," uviedol kormidelník Dušan Poloz, ktorého potešilo, že jeho zverenky preverí súper tohto kalibru: "Vždy je lepšie si merať sily s najlepšími. Maďarky i Francúzky, ktoré budú naším najbližším kvalifikačným protivníkom, patria do európskej špičky. Ak chceme pomýšľať na dobrý výsledok proti Francúzsku, mali by sme odohrať kvalitný duel aj s Maďarskom." 


Tréneri národného tímu SR Dušan Poloz, Peter Olšavský a Ján Lajčák pracujú na sústredení v Modre s 18-členným kádrom. "Ten nám ponúka viacero variantov, ktoré chceme v zápase aj využiť," dodal hlavný kouč SR. 


Premiéra v slovenskom drese čaká ukrajinskú rodáčku Tetyanu Trehubovú. Týždeň po udelení občianstva SR absolvuje svoj debut, aj keď v nesúťažnom zápase, proti súperovi zvučného mena. 


Maďarky sú viacnásobné medailistky z vrcholných podujatí. Naposledy sa z cenného kovu tešili na ME 2012 v Srbsku, kde si vybojovali bronz. Zverenky tréner Andrása Németha sa od pondelka pripravujú vo Viedni. V širšom kádri figuruje jediná legionárka - Bernadett Temesová z bundesligového TuS Metzingen - a aj štyri hráčky aktuálneho víťaza Ligy majstrov žien Győri Audi ETO. Naopak, chýba v ňom najväčšia hviezda Anita Görbiczová, ktorá dostala od realizačného tímu voľno. 


Nominácia Slovenska: 
brankárky: Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Simona Súlovská (HK Slávia Partizánske) 
pivotky: Andrea Czanik (DJK/MJC Trier/Nem.), Dominika Horňáková (Iuventa Michalovce), Eva Minárčiková (DHC Sokol Poruba/ČR) 
krídelníčky: Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Lucia Súkenníková, Réka Bíziková (obe HK Slovan Duslo Šaľa), Selma Blažeková (HK Slávia Partizánske) 
spojky: Katarína Dubajová (MKS Olimpia-Beskid Nowy Sacz/Poľ.), Martina Školková (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Beňušková (DHK Baník Most/ČR), Monika Rajnohová (DHC Slavia Praha/ČR), Martina Bačíková (HC Veselí nad Moravou/ČR), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce), Simona Szarková (HK Slovan Duslo Šaľa), Klaudia Michnová, Andrea Kertészová (obe HK Slávia Partizánske) 


Nominácia Maďarska: 
brankárky: Blanka Bíróová (Ipress Center Vác), Éva Kissová (Fehérvár KC), Vivien Vígová (Dunaújvárosi KKA) 
pravé krídla: Bernadett Bognárová-Bódiová, Adrienn Orbánová (obe Győri Audi ETO), Mónika Kovacsiczová (FTC Rail Cargo Hungaria) 
pravé spojky: Szimonetta Planétová (Veszprém Barabás Duna Takarék), Viktória Soósová (Győri Audi ETO), Zsuzsanna Tomoriová (FTC Rail Cargo Hungaria) 
stredné spojky: Zita Szucsánszka (FTC Rail Cargo Hungaria), Bernadett Temesová (Metzingen/Nem.), Gabriella Tóthová (Veszprém Barabás Duna Takarék) 
pivotky: Szabina Mayerová (Fehérvár KC), Rea Mészárosová, Piroska Szamoránska (obe FTC Rail Cargo Hungaria) 
ľavé spojky: Anita Bulathová (Dunaújvárosi KKA), Kinga Klivinyiová, Krisztina Triscsuková (obe Érd) 
ľavé krídla: Ildikó Erdősiová (Siófok Galérius Fürdő), Anikó Kovacsicsová (Győri Audi ETO), Nadine Schatzlová (Érd)




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL