Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Štochl už bez sadry, rehabilituje v Košiciach


05.06.2014


Hádzanársky brankár Richard Štochl o uplynulom ročníku vo farbách GK Motor Záporožie: "Môžem povedať, že to bola pre mňa veľmi vydarená sezóna, určite jedna z najlepších v kariére"


Slovenský hádzanársky reprezentant Richard Štochl v polovici apríla predčasne ukončil sezónu a v Kyjeve sa podrobil operácii zápästia. Brankár GK Motor Záporožie sa z Ukrajiny už vrátil na Slovensko a v rehabilitácii pokračuje doma v Košiciach.


"Všetko je v poriadku, nemám žiadne problémy. Pred dvoma týždňami mi dali dole sadru a už som začal s cvičením. Dva mesiace po operácii budem môcť trénovať a po troch mesiacoch aj s loptou, aby som bol pripravený na začiatok prípravy, ktorý je naplánovaný na 7. júla,“ uviedol 38-ročný rodák z Michaloviec, ktorý bude aj v nadchádzajúcej sezóne chytať za ukrajinského šampióna. 


S Motorom získal v sezóne 2013/2014 majstrovský titul bez čo i len jedného zaváhania a v Lige majstrov sa prebojoval do osemfinále. "Môžem povedať, že to bola pre mňa veľmi vydarená sezóna, určite jedna z najlepších v kariére. Tá najúspešnejšia však bola vo francúzskom Montpellieri, počas druhého roku pôsobenia, keď sme s klubom získali štyri trofeje. Vyhrali sme ligu, Francúzsky i Ligový pohár a aj superpohár,“ poznamenal skúsený brankár. 


Štochl okrem Slovenska mal doteraz angažmány v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Francúzsku, Rusku a Ukrajine. "Nikdy som nerozmýšľal tak, že by som si vyberal krajinu, v ktorej by som chcel pôsobiť. Išiel som tam, kde ma chceli a dali mi ponuku. Možno mám nejaké mužstvo, v ktorom by som ešte rád pôsobil. Stále som pripravený prijať dobrú ponuku, nebránim sa ďalšiemu sťahovaniu," dodal osemnásobný víťaz ankety o najlepšieho hádzanára SR. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL