Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Uhráková končí ako hráčka, zostáva však v Porube


05.06.2014


Lucia Uhráková bude mladším hráčkam DHC Sokol Poruba odovzdávať skúsenosti, aj keď už nie priamo na palubovke


Skúsená slovenská hádzanárka Lucia Uhráková už zrejme nepomôže hráčkam DHC Sokol Poruba na palubovke. Uplynulá sezóna, v ktorej si Ostravčanky vybojovali v národnom play-off ČR bronz, bola jej poslednou v aktívnej kariére.


"Áno, Lucia končí, ale naďalej zostáva pri družstve. S hráčkami bude spolupracovať predovšetkým na individuálnych stránkach ich hry. Navyše jej prítomnosť je dôležitá, pretože najmä mladé hráčky potrebujú skúsenosti, ktoré im, aj keď nie priamo na ihrisku, môže odovzdávať," uviedol k ďalšiemu uplatneniu 34-ročnej pivotky či spojky slovenský kouč Poruby Ján Beňadik. 


Lucia Uhráková pôsobila v tíme DHC Sokol od sezóny 2012/2013, v ktorej sa tešila z bronzu v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL) a titulu vicešampióna v rámci ČR. V uplynulom interligovom ročníku obsadili hádzanárky Poruby 6. priečku. Bývalá reprezentantka SR Uhráková pôsobila dlhé roky v Maďarsku, kde si obliekala dresy Ferencvárosu Budapešť, DVSC-Aguaticum Debrecín a NKSE Vác. Odchovankyňa hlohoveckej hádzanej na Slovensku hrávala za SCP Banská Bystrica a Inter Bratislava. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL