Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Slovenky vo Viedni vysoko prehrali s Maďarkami


05.06.2014


Slovensko - Maďarsko 15:37(7:18)


Slovenská reprezentácia hádzanárok Slovenska ťahala vo štvrtkovej generálke na budúcotýždňové rozhodujúce zápasy kvalifikácie o postup na ME 2014, keď vo Viedni podľahla v medzištátnom prípravnom stretnutí výberu Maďarska vysoko 15:37 (7:18).


Tréner žien SR Dušan Poloz dal príležitosť všetkým hráčkam, ktoré mal k dispozícii z 18-členného kádra. Premiéru v slovenskom drese absolvovala Tetyana Trehubová, ktorá bola so 4 gólmi najlepšou strelkyňou družstva.


Slovenky sa najbližšie zídu 8. júna v Šoporni a pripravovať sa na dôležité stredajšie kvalifikačné vystúpenie proti Francúzkam (11. 6. o 18.00 h) budú v neďalekej Šali.

Výsledok - štvrtok:
Slovensko - Maďarsko 15:37 (7:18)
Zostava a góly SR:
Ž. Tóthová, Súlovská - Czanik 3, Horňáková 1, Minárčiková, Szöllösiová, Súkenníková 3, R. Bíziková, Blažeková 1, Dubajová 2, M. Školková, Beňušková, Rajnohová, Bačíková, Trehubová 4, S. Szarková, Michnová, Kertészová 1
Pok. hody: 0 - 7/7, vylúčené: 2 - 1, 50 divákov

V úvodnej desaťminútovke dominovali na oboch stranách obrany. Za slovenskou defenzívou vynikajúco chytala Súlovská, ktorá až na konci 10. min inkasovala prvýkrát z hry (2:4). Po štvrťhodine hry prehrávali Slovenky 4:5, potom však nasledovala päťgólová šnúra Maďariek, ktoré začali nekompromisne trestať každé zaváhanie súperiek. V 26. min narástol rozdiel na 10 gólov (5:15), Horňáková vzápätí prerušila slovenskú sedemminútovku bez presného zásahu (6:15), ale Maďarky do polčasovej prestávky ešte zvýšili svoje vedenie na 18:7.

Trápenie slovenského tímu v ofenzíve pokračovalo aj po zmene strán. Deväťminútové čakanie na gól prerušila Czanik v 37. min (8:21). V 40. min strelila svoj prvý gól v drese SR Trehubová (9:22). Maďarky jednoznačne dominovali, prekonať ich brankárku bol veľký problém, a tak narastalo ich vedenie. To bolo v 54. min už 32:12 a v zostávajúcom čase ho ešte mierne zvýšili.


Dušan Poloz (tréner SR): "Som rád, že sme mali príležitosť konfrontácie s jedným z najlepších tímov na svete. Zápas nám ukázal, že máme pred sebou ešte dosť práce. Som sklamaný z výkonu nášho celého. Maďarky nás jednoznačne prevýšili, chýbalo nám nasadenie, agresivita a vzdorovitosť. Mrzí ma, že dnes niektoré hráčky nepodali optimálny výkon."





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL