Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Ženy SR majú čo zlepšovať, Trehubová nechcela sklamať


06.06.2014


Tetyana Trehubová o svojom debute v drese hádzanárok SR: "Radšej sa dopustiť chýb a zbaviť nervozity v prípravnom súboji ako v kvalifikačnom"


Debut ukrajinskej rodáčky Tetyany Trehubovej v reprezentácii hádzanárok Slovenska nedopadol z hľadiska výkonu i výsledku celého družstva vôbec lichotivo. Slovenky prehrali vo štvrtok v neoficiálnom prípravnom zápase vo Viedni s Maďarkami po nepresvedčivej hre 15:37 (7:18).


"Išli sme do stretnutia so zámerom vyskúšať si určité varianty. Žiaľ, nedopadlo to vôbec tak, ako sme si predstavovali, k čomu nám bude mať čo povedať aj tréner. Maďarky majú výborné družstvo, svoju kvalitu pravidelne dokazujú na európskych či svetových šampionátoch. Pre nás to bola veľmi dobrá skúsenosť, že sme mali možnosť si proti nim zahrať," uviedla T. Trehubová.


Rodáčka z Užhorodu sa dostala na palubovku už v priebehu I. polčasu. Kouč Dušan Poloz ju skúšal na poste pravej krídelníčky i spojky. Prvýkrát skórovala v 40. min stretnutia a potom pridala ešte ďalšie tri presné zásahy. "Pre mňa bolo dobré, že môj prvý duel v drese SR bol priateľský a v ňom mohol zo mňa opadnúť stres z toho, že som premiérovo nastúpila za slovenskú reprezentáciu. Radšej sa dopustiť chýb a zbaviť nervozity v prípravnom súboji ako v kvalifikačnom," poznamenala ľavoruká hráčka, ktorá napokon strelila štyri góly a bola najlepšou strelkyňou slovenského tímu: "Debut nebol jednoduchý, nechcela som sklamať. Vôbec som netušila, že som dala najviac gólov z nášho družstva," priznala opora michalovskej Iuventy. 


Slovenkám už nezostáva veľa času na zlepšenie formy, na budúcu stredu 11. 6. v Šali a nedeľu 15. 6. v Reykjavíku ich čakajú rozhodujúce duely kvalifikácie o postup na ME 2014. "Proti Maďarkám sme rozhodne mali zahrať lepšie. Nielen v obrane, ale aj v útoku, lebo 15 strelených gólov je na reprezentačnej úrovni neskutočne málo. V zostávajúcich tréningoch musíme zapracovať, aby sa naša koncovka do zápasu s Francúzkami zlepšila," dodala Trehubová. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL