Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Poloza sklamal prístup hráčok v príprave proti Maďarkám


06.06.2014


Tréner hádzanárok SR Dušan Poloz po vysokej prehre v príprave s Maďarkami: "Možno bolo aj na niečo dobré, že sme padli dole, odkiaľ sa môžeme zdvihnúť. Náš výkon bol však veľmi zlý a máme na čom pracovať"


Tréner hádzanárok Slovenska Dušan Poloz netajil po štvrtkovom prípravnom zápase v hale Hypa, v ktorom jeho zverenky podľahli výberu Maďarska 15:37 (7:18), nespokojnosť s predvedenou hrou. "Maďarsko je jeden z najlepších tímov na svete a nachádza sa vo fáze prípravy na ME v domácom prostredí. Z toho pohľadu sme radi, že sme vôbec mohli tento zápas odohrať. O výsledok nám nešlo, ale som sklamaný z prístupu niektorých hráčok, celý tím zlyhal ako celok. Každá by si mala vstúpiť do svedomia a zamyslieť sa nad tým, ako sa hrá so znakom na prsiach, lebo dnes to tomu nezodpovedalo. Samozrejme, bolo vidieť, že herná kvalita je na strane súpera," kriticky sa vyjadril Poloz.


Slovenky dokázali držať krok len v úvodnej štvrťhodine, po ktorej prehrávali len 4:5. Potom jednoznačne dominovalo na palubovke vo Viedni maďarské družstvo. "My sme skúšali dva obranné systémy, ale v podstate sa nám ani jeden nedaril. Obrana 1-2-3 nebola dostatočne agresívna, neprerušovali sme akcie súperiek, to potom neubránite nikoho. Z našej strany absentovalo potrebné nasadenie. Maďarky nás prevýšili rýchlym prechodom, organizácia pri vracaní sa do obrany nebola z našej strany dobrá, chýbala komunikácia medzi hráčkami. Nie sme zvyknutí na takéto náročné duely s vyspelými súpermi, máme ich málo. Len konfrontácia s najlepšími nás môže posunúť ďalej," pokračoval v hodnotení kormidelník SR, ktorý v zápase ´pretočil´ kompletný 18-členný káder. "Na každých desať minút sme mali pripravených šesť rôznych zložení. Všetky hráčky dostali možnosť sa ukázať a zabojovať o nomináciu na kvalifikačné stretnutia." 


Slovenské hádzanárky čakajú na budúci týždeň dva mimoriadne dôležité kvalifikačné zápasy proti Francúzkam a Islanďankám, v ktorých môžu rozhodnúť o postup ne ME 2014, takže sa musia zo štvrtkového nevydareného vystúpenia rýchlo spamätať a pokúsiť sa odstrániť diery v obrane a nedostatky v útočnej činnosti - predovšetkým v koncovke. "Mrzí ma, že sme nezakončili tento duel s Maďarskom niečím pozitívnym, aby dievčatá odchádzali úplne negatívne. Teraz bude na nás v realizačnom tíme, aby sme ich dostali späť do pohody. Čas nás už začína tlačiť. Možno bolo aj na niečo dobré, že sme padli dole, odkiaľ sa môžeme zdvihnúť. Náš výkon bol však veľmi zlý a máme na čom pracovať," neskrýval Dušan Poloz. 


Vo veľmi dobrom svetle sa najmä v úvode predviedla brankárka Simona Súlovská. Maďarkám likvidovala jednu šancu za druhou, v takmer celej prvej desaťminútovke ju dokázali prekonať len z troch pokutových hodov. "Začiatok mala vynikajúci, potom sa však začali na ňu valiť útoky súpera a už to nešlo ustáť. Bola však jednou z tých, ktorá nesklamala a určite si odchytala svoje," povedal na adresu brankárky Slávie Partizánske hlavný kouč slovenských hádzanárok a vyjadril sa aj k nove tvári vo svojom tíme Tetyane Trehubovej: "Táňa je hráčka, ktorá dokáže zobrať veci na seba a presadiť sa aj z individuálnych akcií. Dala nejaké góly, ale bolo vidieť, že je akoby zviazaná. Keď bude úplne vo svojej koži, tak nám určite ešte viac pomôže." 


Reprezentantky Slovenska sa vo štvrtok večer rozišli a opäť sa zídu v nedeľu 8. júna v Šoporni, kde do kádra opäť pribudne aj brankárka Lucia Gubiková. Na kvalifikáciu sa budú pripravovať v šalianskom dejisku stredajšieho zápasu. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL