Máj 2024
PUSŠPSN
12

W17 EHF Euro 2015

Mazák sa na ďalšie dva roky upísal Tatabányi


06.06.2014


Martin Mazák zostáva v Grundfos Tatabánya KC


Slovenský hádzanár Martin Mazák spojil svoju najbližšiu hráčsku budúcnosť s maďarským tímom Grundfos Tatabánya KC, do ktorého prestúpil vlani z FTC-PLER Budapešť. Tridsaťročný pivot, ktorého pri rokovaniach zastupoval manažér Attila Szörnyi zo spoločnosti Medsport, podpísal v piatok nový dvojročný kontrakt.


"V Maďarsku sa už dlhšie cítim veľmi dobre. Vlani ma po príchode do Tatabánye skvele prijali v kabíne i fanúšikovia. Už dávnejšie sme boli s vedením dohodnutí, že keď bude obojstranná spokojnosť, tak predĺžime spoluprácu. Pre zotrvanie v Tatabányi rozhodlo viac faktorov. Pre mňa bolo dôležité, že sa tu dobre cítim. Svoju úlohu zohrala aj osoba trénera, keďže Vladan Matič ma veľmi dobre pozná zo spoločného pôsobenia vo Ferencvárosi. Je to nielen dobrý kouč, ale aj človek. Bral som do úvahy tiež skutočnosť, že s mojou maďarskou priateľkou sme spolu už štyri roky a môj prípadný odchod do iného klubu by bol komplikáciou," uviedol Martin Mazák, ktorý je známy svojou bojovnosťou na palubovke.


Tatabányi ušla účasť v semifinále play-off a v konečnom poradí najvyššej maďarskej súťaže obsadila 5. miesto, v Maďarskom pohári skončila tretia. "Škoda uplynulej sezóny, mohli sme skončiť aj lepšie, ale nevyšlo nám pár zápasov. Teraz prichádza nový kormidelník Vladan Matič, takže sa očakáva, že zdvihne aj výkonnostnú úroveň družstva," pokračoval odchovanec košickej hádzanej. 


Martin Mazák pôsobí v Maďarsku od leta 2009, keď z Košíc prestúpil do klubu hrajúceho vtedy pod názvom FTC-Cityline Budapešť. Pred uplynulou sezónou prijal angažmán v Tatabányi. Patril aj do kádra reprezentácie SR, v ktorej drese sa naposledy objavil v januári tohto roka v neúspešnej I. fáze kvalifikácie MS 2015. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL