Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

O štart v EP 2014/2015 kvarteto záujemcov


10.06.2014


Tatran Prešov v Lige majstrov, HK Topoľčany a Iuventa Michalovce v Pohári EHF, v ktorom by rád účinkoval aj HC Sporta Hlohovec


V júni sa tradične uzatvára zoznam účastníkov európskych hádzanárskych pohárových súťaží, menoslov slovenských klubov na sezónu 2014/2015 zatiaľ nemá definitívnu podobu. Tá musí byť známa do 19. júna. O štart na medzinárodnej scéne prejavili záujem štyri kluby.


"Mužský šampión Tatran Prešov bude hrať kvalifikáciu Ligy majstrov, ženy Iuventy Michalovce budú účinkovať v Pohári EHF, takisto aj muži HK Topoľčany, ktorí svoje domáce zápasy odohrajú v Partizánskom. O štart v tejto súťaži sa uchádza aj HC Sporta Hlohovec, ktorý požiadal o zaradenie do Pohára EHF mužov. Či ho však bude môcť hrať, závisí od rozhodnutia Európskej hádzanárskej federácie," informoval športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský. 


Ako je už dlhšie známe, v ženskej kategórii nemá SR podľa renkingu nárok na štart úradujúceho majstra v prestížnej LM 2014/2015. Hádzanárky Iuventy Michalovce síce mohli ísť do kvalifikácie na základe voľnej karty, ale predstavitelia klubu zo Zemplína sa rozhodli dať takisto ako vlani prednosť Poháru EHF. 


V uplynulej sezóne zastupovali slovenskú hádzanú tri kluby - Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec a Iuventa Michalovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL