Apr 2024
PUSŠPSN
18

W17 EHF Euro 2015

Vo WHIL kvarteto slovenských tímov, extraliga bez SR 20


10.06.2014


V extralige mužov nováčikom HKM Slovan Duslo Šaľa, nahradí ŠKH Agrokarpaty Pezinok


Menoslov slovenských účastníkov najvyšších domácich súťaží v hádzanej mužov a žien má už konečnú podobu. V extralige mužov 2014/2015 bude štartovať 10 tímov. "Zo súťaže zostúpil ŠKH Agrokarpaty Pezinok. Nahradí ho HKM Slovan Duslo Šaľa ako úspešný tím z baráže medzi víťazmi dvoch skupín I. ligy. Extraliga bude aj bez výberu SR ´20´," informoval riaditeľ extraligy Peter Brunovský. Aktív klubov a žrebovanie nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže mužov bude v utorok 17. júna v Bratislave.


V 13. ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) bude hrať rovnaké kvarteto zo SR: Iuventa Michalovce, HK Slovan Duslo Šaľa, HK Slávia Partizánske a ŠKP Piccard Senec, ktorý má v prihláške uvedené ako dejisko domácich duelov Bratislavu. ŠŠK CVČ Ferplast Nesvady-Imeľ ako víťaz I. ligy žien nevyužili možnosť mať od sezóny 2014/2015 interligovú príslušnosť. "Z I. ligy nikto neprejavil záujem, sú však indície, že od ďalšieho ročníka by mohlo byť v interlige viac slovenských družstiev," poznamenal Brunovský. 


V ČR si právo účasti vo WHIL vybojovalo družstvo TJ Jiskra Otrokovice (malo nahradiť posledný tím uplynulého ročníka TJ Házená Jindřichov Hradec), ktoré ho však nevyužije. Podľa informácií agentúry SITA to momentálne vyzerá tak, že českých klubov bude v nadchádzajúcom ročníku sedem. Definitíva bude známa do žrebu novej sezóny, ktorý sa uskutoční po aktíve klubov v pondelok 23. júna v Brne. Riadenie súťaže prešlo na Český zväz hádzanej (ČSH). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL