Máj 2024
PUSŠPSN
12

W17 EHF Euro 2015

Hráčom sezóny v PLER KC Budapešť Slovák J. Mikita


10.06.2014


Ešte len 21-ročný Jakub Mikita bol v ročníku 2013/2014 veľkou oporou hádzanárov budapeštianskeho tímu PLER KC


Slovenskému hádzanárovi Jakubovi Mikitovi v službách tímu PLER KC Budapešť sa dostalo uznania za výkony, ktoré predvádzal v uplynulom ročníku najvyššej maďarskej súťaže. Fanúšikovia klubu ho svojimi hlasmi zvolili za najlepšieho hráča sezóny budapeštianskeho tímu.


"Bol som veľmi šťastný, keď som počul moje meno. Chcem poďakovať každému, kto za mňa hlasoval. Poďakovanie patrí aj trénerom, ktorí mi dali dôveru a pomáhali mi, ako aj spoluhráčom, bez ktorých by som to nedokázal. Bola to zásluha celého tímu. Nesmiem zabudnúť ani na rodinu, ktorá ma už roky podporuje a drží palce nielen mne, ale i celému mužstvu," povedal J. Mikita. 


Dvadsaťjedenročná ľavá spojka pôsobí v Budapešti od svojich 16 rokov. Napriek veku patril medzi kľúčových hráčov PLER-u, ktorý obsadil v lige konečné 8. miesto. "Máme za sebou náročnú sezónu, v ktorej sme sa predstavili s úplne novým mužstvom. Myslím si, že v desiatich záverečných dueloch sme ukázali, že celoročná práca mala zmysel a bola z toho napokon ôsma priečka," uviedol košický rodák, na ktorého pleciach bola väčšia dávka zodpovednosti ako v minulosti. "Na vážnejšiu rolu som dlho čakal. Samozrejme, uvedomujem si, že som nemal len vydarené momenty, ale aj horšie, ale to je šport. Celkovo podľa mňa sezóna nebola zlá aj vzhľadom na to, že som sa v tejto úlohe ocitol prvýkrát," dodal starší z bratov Mikitovcov. O rok mladší Matej tiež pôsobí v PLER KC. 


Jakub Mikita potvrdil v sezóne 2013/2014 aj svoje strelecké schopnosti. V základnej časti bol 14. najlepším kanonierom maďarskej ligy s 91 gólmi v 24 stretnutiach (rovnaký počet presných zásahov mal na konte aj hviezdny Srb Momir Ilič z majstrovského Veszprému). V skupine o 7. - 12. pozíciu sa potom zapísal v 10 zápasoch do streleckej listiny ešte 40-krát. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL