Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

SEHA League s Veszprémom i dvoma slovinskými klubmi


13.06.2014


Do SEHA GSS League pribudne semifinalista Ligy majstrov, ale bude chýbať víťaz Pohára EHF


Kvalita nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" opäť vzrastie. Od nadchádzajúceho 4. ročníka do nej pribudne maďarský šampión MKB-MVM Veszprém a dvojica popredných slovinských klubov RK Celje Pivovarna Laško a RK Gorenje Velenje.


Kým vedenie semifinalistu Ligy majstrov 2013/2014 z Veszprému po záverečnom kole rokovaní s predstaviteľmi SEHA v Záhrebe prikývlo, ďalší potenciálny maďarský zástupca Pick Szeged nebude účinkovať v SEHA GSS League a sústredí sa na domácu ligu a európsku pohárovú súťaž. Aktuálny víťaz Pohára EHF nedokázal splniť požiadavky organizácie SEHA (poplatok za vstup do súťaže a percentá z televíznych práv). Vedenie Picku síce prišlo s istou ponukou, ale tú kompetentní zamietli. 


Momentálne chce hrať v SEHA League 13 klubov, ale otázkou zostáva, či v nej bude v sezóne 2014/2015 účinkovať 12 alebo 14 družstiev. Podľa neoficiálnych informácií v prípade, že čiernohorský šampión RK Lovčen Cetinje nedokáže splniť požiadavky finančného charakteru a ani podmienky súvisiace s dejiskom zápasov, tak by 4. ročník nadnárodnej súťaže začalo v septembri 12 tímov. 


Ďalšou možnosťou je, že z niektorej zo zúčastnených krajín by pribudol tretí klub. Eminentný záujem je v Slovinsku, kde má RK Maribor Branik všetky predpoklady na okamžitý vstup do súťaže. O počte účastníkov a hracom systéme SEHA GSS League by sa malo rozhodnúť už v najbližších dňoch. 


V apríli vyvrcholil 3. ročník SEHA GSS League, štartovalo v ňom 10 tímov zo 7 krajín vrátane slovenského šampióna Tatrana Prešov, ktorý obsadil v konečnom poradí 4. priečku. Víťazom sa stal macedónsky RK Vardar Skopje. 


Predbežný zoznam účastníkov 4. ročníka SEHA GSS League: 
RK Metalurg Skopje, RK Vardar Skopje (oba Maced.), RK Croatia Osiguranje Záhreb, RK Nexe Našice (oba Chor.), Tatran Prešov (SR), Meškov Brest (Biel.), RK Vojvodina Nový Sad, RK Radnički Kragujevac (oba Srb.), RK Gorenje Velenje, RK Celje Pivovarna Laško (oba Slovin.), RK Lovčen Cetinje (Č. Hora), RK Borac Banja Luka (Bosna a Herceg.), MKB-MVM Veszprém (Maď.) 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL