Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Napriek prehre na záver Slovenky z Islandu aj s pozitívami


16.06.2014


Dušan Poloz (tréner hádzanárok SR): "Chceli sme zopakovať stredajší kvalitný výkon zo stretnutia proti Francúzkam, čo sa nám z väčšej časti aj podarilo"


Nedeľňajšia prehra v Reykjavíku s Islanďankami 28:30 (12:16) v záverečnom vystúpení hádzanárok Slovenska v kvalifikácii ME 2014 už nič nezmenila na postupovej druhej priečke zverenkýň trénera Dušana Poloza. Aj teraz sa ukázala hodnota stredajšej cennej remízy s favorizovanými Francúzkami (24:24), ktorá znamenala definitívu miestenky na šampionát v Maďarsku a Chorvátsku. Bez nej by sa na úkor Sloveniek pri nedeľňajšom dvojgólovom rozdiele tešili z účasti na ME Islanďanky.


Reprezentantky SR aj s istotou postupu chceli potvrdiť dobrým výkonom a výsledkom svoju pozíciu v 2. kvalifikačnej skupine. "Povedali sme si, že ideme do duelu proti Islanďankám s maximálnou koncentráciou a cieľom vyhrať. Chceli sme zopakovať stredajší kvalitný výkon zo stretnutia proti Francúzkam, čo sa nám z väčšej časti aj podarilo," uviedol kormidelník Slovenska Dušan Poloz, ktorý bol spokojný s predvedenou hrou svojich zvereniek. 


Tie však nezachytili úvod, v ktorom prehrávali 1:8 a neskôr 3:11. "Koncentrácia v obrane nebola z našej strany na začiatku stopercentná. Škoda toho, lebo súper nám ušiel a museli sme doťahovať výrazný náskok domácich. Pozitívom je, že na rozdiel od minulosti sme sa dokázali pri nepriaznivom vývoji postaviť na nohy a len málo chýbalo, aby sme náš obrat dotiahli aj výsledkovo do úspešného konca," poznamenala autorka 7 gólov Dubajová, ktorá neomylne premieňala pokutového hody. 


Ešte viac sa strelecky darilo Simone Szarkovej, ktorá sa tentoraz dokázala presadiť aj na poste pravej spojky. "S kvalifikáciou sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Dôležité však je, že sme postúpili na majstrovstvá Európy. To je podstatný fakt, z ktorého sa môžeme tešiť," skonštatovala s chuťou hrajúca desaťgólová Szarková. 


V prvom polčase sa postupne rozchytala slovenská brankárka Simona Súlovská, v druhom dejstve dostala medzi troma žrďami znovu šancu Lucia Gubiková, podľa ktorej slov má tím SR pred sebou ešte dosť roboty, aby stabilizoval svoju výkonnosť a zároveň sa posunul ďalej v napredovaní: "Keďže postup prišiel po toľkých rokoch, veľmi veľa to pre nás znamená. Naďalej však máme na čom pracovať a veľa vecí musíme zlepšiť, aby sme naše výkony stupňovali. Úroveň našej hry musí byť konštantnejšia, aby nekolísala zo zápasu na zápas." 


Už vo štvrtok sa slovenské hádzanárky dozvedia mená súperov v jednej zo štvorčlenných základných skupín na decembrových ME. "Ťažko povedať, koho by som si želala. Aj tak to neviem ovplyvniť. Ja budem len rada, že si budeme môcť zahrať proti družstvám, ktoré budú na tomto vrcholnom kontinentálnom podujatí účinkovať," dodala na záver S. Szarková. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL