Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Slovenky už pred žrebom vedia - na ME v D-skupine v Osijeku


16.06.2014


Potvrdené - Slovenské hádzanárky pri žrebe ME v IV. koši


Slovenské hádzanárske reprezentantky figurujú pred žrebom majstrovstiev Európy 2014 podľa očakávania vo štvrtom výkonnostnom koši. Vyplýva to z rozdelenia účastníkov zverejnenom Európskou hádzanárkou federáciou (EHF), ktorá pri ňom vychádzala z výsledkov v nedeľu skončenej kvalifikácie a zohľadnila aj poradie na ME 2012. Dokonca už je isté, že Slovensko na kontinentálnom šampionáte, ktorý sa uskutoční v termíne 7. - 21. decembra v Maďarsku a Chorvátsku, bude účinkovať v základnej D-skupine s dejiskom v Osijeku.


Slovenky sa v IV. koši ocitli spolu s Ukrajinkami, Poľkami a Holanďankami, s ktorými sa určite v základnej fáze turnaja nestretnú. 


Okrem SR poznajú zaradenie do skupín aj ďalšie tri tímy. Maďarsko bude hrať v "áčku" v Györi, Dánsko sa predstaví v B-skupine v Debrecíne, Chorvátsko si v "céčku" vybralo za miesto svojich zápasov Varaždín. To zároveň znamená, že s nikým z tohto tria tímov sa zverenky trénera Dušana Poloza tiež určite nedostanú do skupiny. Slovensku sa z I. koša ujde buď obhajca titulu spred dvoch rokov Čierna Hora, Nórsko alebo Švédsko, z II. koša prichádzajú do úvahy Nemecko, Francúzsko či Španielsko a v III. koši sú potenciálnymi protivníkmi Srbsko, Rusko a Rumunsko. 


Maďarsko a Chorvátsko mali ako organizátori ME istotu účasti, 72 kvalifikačných duelov určilo 14 postupujúcich na šampionát. Po dvadsiatich rokoch je medzi nimi aj Slovensko, ktoré čaká druhý štart na kontinentálnom šampionáte v ére samostatnosti. 


Žreb ME 2014, ktorý rozdelí 16 tímov do štyroch štvorčlenných základných skupín, je na programe vo štvrtok 19. júna o 13.00 h v Záhrebe. 


Nadadenie tímov do košov pred žrebom ME v hádzanej žien v Maďarsku a Chorvátsku (7. - 21. 12. 2014): 
I. kôš: Čierna Hora, Nórsko, Maďarsko, Švédsko 
II. kôš: Dánsko, Nemecko, Francúzsko, Španielsko 
III. kôš: Chorvátsko, Srbsko, Rusko, Rumunsko 
IV. kôš: Ukrajina, Poľsko, Slovensko, Holandsko 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL