Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

V EP 2014/2015 kvarteto slovenských tímov


18.06.2014


Tatran Prešov v Lige majstrov, HK Topoľčany a Iuventa Michalovce v Pohári EHF, HC Sporta Hlohovec v Pohári EHF alebo Vyzývacom pohári


Zoznam slovenských účastníkov európskych hádzanárskych pohárových súťaží v sezóne 2014/2015 má už definitívnu podobu, hoci do uzávierky prihlášok zostávajú ešte dva dni. O štart na medzinárodnej scéne prejavili záujem štyri kluby, pričom jeden z nich - HC Sporta Hlohovec ešte nevie, v ktorej pohárovej súťaži bude napokon účinkovať. V jeho prípade rozhodne Európska hádzanárska federácia.


"Do sídla EHF odošleme nasledovné prihlášky: mužský šampión Tatran Prešov do kvalifikácie Ligy majstrov, ženy Iuventy Michalovce do Pohára EHF, takisto aj muži HK Topoľčany, ktorí svoje domáce zápasy odohrajú v Partizánskom. Topoľčianska hala totiž nespĺňa požadované parametre z hľadiska kapacity a ochrannej zóny popri hracej ploche pre zápasy európskych pohárových súťaží a medzištátnych kvalifikačných stretnutí. HC Sporta Hlohovec požiadal o zaradenie do Pohára EHF mužov, v ktorom je pre Slovensko určená len jedna miestenka. Rozhodnutie má v rukách exekutíva EHF. Ak by hlohovskej žiadosti nevyhovela, tak bude Sporta účinkovať vo Vyzývacom pohári," informoval na utorkovom žrebovaní nového extraligového ročníka športový sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Peter Brunovský. 


Ako je už dlhšie známe, v ženskej kategórii nemá SR podľa renkingu nárok na štart úradujúceho majstra v prestížnej LM 2014/2015. Hádzanárky Iuventy Michalovce síce mohli ísť teoreticky do kvalifikácie na základe voľnej karty, ale predstavitelia klubu zo Zemplína sa rozhodli dať takisto ako vlani prednosť Poháru EHF. 


V uplynulej sezóne zastupovali slovenskú hádzanú tri kluby - Tatran Prešov, HC Sporta Hlohovec a Iuventa Michalovce. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL