Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Slovenka Kováčiková do Dortmundu


18.06.2014


Petronela Kováčiková dala pred zotrvaním v I. bundeslige prednosť ponuke z druhej najvyššej nemeckej súťaže


Slovenská hádzanárka Petronela Kováčiková opäť mení dres v rámci Nemecka. V uplynulej sezóne si zahrala za druholigový TSG Ober-Eschbach a potom od februára aj za účastníka I. ligy SG BBM Bietigheim, kde bola spoluhráčkou svojej krajanky Simony Pilekovej. Od nového ročníka si ľavá krídelníčka bude pod vedením novej trénerky Ildikó Barnovej obliekať dres BV Borussia 09 Dortmund, za ktorý nastupovala v druhej najvyššej nemeckej súťaži 2013/2014 aj slovenská spojka Alžbeta Polláková.


O Kováčikovú mali záujem aj prvoligové kluby, rýchlonohá krídelníčka sa však podľa oficiálnej stránky svojho nového zamestnávateľa rozhodla pre angažmán v 4. tíme konečnej tabuľky II. bundesligy. V Dortmunde sa na svojom poste bude striedať s ďalšou novou tvárou, ktorou je 28-ročná Maďarka Virág Vaszariová prichádzajúca do Borussie z Fehérváru. 

"Nelly" Kováčiková patrila za predchádzajúceho kouča reprezentácie žien SR Petra Sabadku do kádra národného tímu. Dvadsaťjedenročná Slovenka, ktorá pred rokom 2013 hrávala aj za treťoligový TV Grenzach, strelila v nedávno skončenej sezóne 115 gólov (2 z pok. hodov) za Ober-Eschbach a 4-krát skórovala za Bietigheim. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL