Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Petrovskij nástupcom Packu v Iuvente


19.06.2014


Boris Petrovskij sa po vyše štyroch rokoch vracia k hádzanárkam Michaloviec


Trénerom hádzanárok Iuventy Michalovce bude od ročníka 2014/2015 Boris Petrovskij, ktorý nahradí vo funkcii Jána Packu. Tomu sa po úspešnej sezóne s triumfom v Slovenskom pohári, osemfinálovou účasťou v Pohári EHF, celkovým víťazstvom v spoločnej slovensko-českej súťaži žien (WHIL) i obhajobou majstrovského titulu skončila platnosť zmluvy a neprišlo k jej predĺženiu. 


Onedlho štyridsaťdvaročný Petrovskij, ktorý v sezóne 2013/2014 obhájil s Karpaty Užhorod titul ukrajinského šampióna, sa nevracia do neznámeho prostredia. Na Zemplíne už pôsobil, najskôr ako šéftréner mládeže Iuventy, kormidelníkom družstva žien sa stal v novembri 2009, keď nahradil Romana Lamača. Anabáza ukrajinského kouča trvala len tri mesiace, keďže už vo februári 2010 ho nahradil Dušan Daniš. 


"V hre na obsadenie uvoľneného postu bolo viacero kandidátov nielen zo zahraničia. Voľba padla na Petrovského, s ktorým sme sa dohodli na trojročnom kontrakte. V ostatnom čase odvádzal vynikajúcu robotu, či už so ženami Karpaty Užhorod, s ktorými získal dva tituly, alebo s ukrajinskými juniorkami. Ako asistent je súčasťou realizačného tímu ženskej reprezentácie Ukrajiny, ktorá teraz postúpila na ME 2014. Užhorod je len 40 km od Michaloviec, čiže bude u nás akoby domáci. Tunajšie prostredie i hráčky pozná, niektoré dokonca aj trénoval. Tvrdo na sebe pracoval, dokázal svoje kvality a pre nás bol najvhodnejší kandidát," uviedol k trénerskej voľbe športový riaditeľ Iuventy Jaroslav Čúrny. 


Z kádra úradujúceho majstra SR odchádza po ročnom pôsobení chorvátska spojka Tanja Kiridžičová i pivotka Michaela Kovaličková. Z hosťovaní sa vracajú brankárka Alexandra Krebsová (Šaľa) a stredná spojka Martina Bačíková (Veselí). Na ďalšie dva roky si Iuventa zmluvne zaviazala reprezentačnú krídelníčku Teréziu Szöllössiovú a univerzálku Patríciu Wollingerovú, dlhodobé kontrakty uzavreli mladé talentované hráčky Veronika Habánková a Sofia Nagyová. Oporu Luciu Tobiašovú čaká onedlho životný "prestup" - do stavu manželského. Vedenie michalovského klubu by pri dlhodobom zranení Marianny Rebičovej, ktorú čaká 30. júna operácia kolena, chcelo ešte posilniť post ľavej spojky.




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL