Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Portes varuje pred Slovenkami, môžu narobiť problémy


24.06.2014


Čiernohorský a srbský kormidelník sa po žrebe základných skupín ME hádzanárok v roku 2014 konkrétne k Slovensku nevyjadrili, kouč Francúzok upozornil, že reprezentantky SR ich môžu opäť potrápiť


Slovenské hádzanárky od uplynulého štvrtka vedia, že na decembrových majstrovstvách Európy žien v Chorvátsku a Maďarsku sa predstavia v základnej D-skupine v spoločnosti hráčok Čiernej Hory, Francúzska a Srbska. Nielen kouč SR Dušan Poloz, ale aj jeho kolegovia z trénerských lavičiek hovorili v súvislosti so zložením skupiny s dejiskom v Osijeku o náročnom žrebe.


"Francúzsko nás zdolalo na vlaňajších MS a Srbsko má veľmi silné družstvo, ktoré je v našich vzájomných súbojoch vždy motivované," poznamenal čiernohorský kormidelník Dragan Adžič, ktorý sa takisto ako jeho zverenka z kádra obhajkýň kontinentálneho titulu Katarina Bulatovičová nezmienila o Slovensku. "Nie je potrebné hovoriť, či sme toho alebo tamtoho súpera chceli. Máme ťažkú skupinu a od začiatku turnaja to bude nesmierne náročné. Keď však chceme byť najlepší, musíme zdolať tých najlepších," poznamenala vynikajúca pravá spojka. 


Šéf realizačného tímu Francúzska Alain Portes mal v pamäti nedávnu skúsenosť so slovenským tímom, ktorý sa remízou 24:24 v Šali postaral o jedinú stratu výberu krajiny galského kohúta v kvalifikácii. "Vedel som už pred žrebom, že nás nebude čakať nič jednoduché, ale sotva to mohlo byť horšie. Postúpiť z tejto skupiny bude veľmi náročná úloha. Čierna Hora a Srbsko sa na prvý pohľad javia ako hlavní konkurenti, ale Slovensko nám naposledy narobilo problémy a keď budeme mať zlý deň, môžu nás jeho hráčky opäť potrápiť." 


Tréner Srbska Saša Boškovič sa k zloženiu D-skupiny vyjadril vo všeobecnom tóne. "Veľmi zaujímavá skupina. Keďže sme úradujúcim vicemajstrom sveta, tak sa očakáva, že sa opäť predvedieme v najlepšom svetle." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL