Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Tatran o účasť v LM najskôr proti N. Sadu, Portu či Haslumu


24.06.2014


Tatran Prešov v III. koši pri žrebe kvalifikácie Ligy majstrov 2014/2015


Hádzanárov Tatrana Prešov bude čakať prvý krok v snahe kvalifikovať sa do skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2014/2015 proti niektorému tímu z trojice: RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), FC Porto (Portug.), Haslum HK (Nór.). Vyplýva to z nasadenia družstiev do jednotlivých výkonnostných košov, ktoré zverejnila Európska hádzanárska federácia (EHF) pred štvrtkovým žrebom kvalifikácie (26. 6. o 14.00 h vo viedenskom sídle EHF). Gartenhotel Altmannsdorf vo Viedni bude v piatok 27. júna od 18.00 h miestom žrebovania skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže mužských klubov.


Prešovčania figurujú v III. koši spolu s duom Alpla HC Hard (Rak.), Besiktas JK Istanbul (Tur.), s ktorým sa v bojoch za vytúženým postupom určite nestretnú. V semifinále sa úradujúcemu slovenskému šampiónovi do cesty postaví jeden z tria spomenutých tímov z II. koša (Nový Sad, Porto, Haslum). Keď sa naplnia papierové predpoklady v druhej semifinálovej dvojici (nastúpia v nej proti sebe tímy z I. a IV. koša), tak o miestenku do LM by zverenci trénera Petra Dávida bojovali proti ukrajinskému šampiónovi GK Motor Záporožie so slovenským brankárom Richardom Štochlom alebo dobre známemu bieloruskému účastníkovi SEHA GSS League HC Meškov Brest či rumunskému HCM Konstanca. 


Tri kvalifikačné turnaje sa uskutočnia 6. - 7. septembra, hrá sa na nich vyraďovacím systémom ako na turnajoch Final Four, len víťazi postúpia do hlavnej súťaže LM. Tá už pozná 21 svojich účastníkov (aj so slovenským hráčskym zastúpením), ku ktorým pribudnú spomenutí traja úspešní kvalifikanti. V skupinovej fáze sa nemôžu stretnúť kluby z rovnakej krajiny. 


Nasadenie tímov pred žrebom kvalifikácie Ligy majstrov mužov 2014/2015: 
I. kôš: GK Motor Záporožie (Ukr., Richard Štochl), HC Meškov Brest (Biel.), HCM Konstanca (Rum.) 
II. kôš: RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), FC Porto (Portug.), Haslum HK (Nór.) 
III. kôš: Tatran Prešov (SR), Alpla HC Hard (Rak.), Besiktas JK Istanbul (Tur.) 
IV. kôš: Targos Bevo HC (Hol.), Initia Hasselt (Belg.), Junior Fasano (Tal.) 


Nasadenie tímov pred žrebom skupinovej fázy Ligy majstrov mužov 2014/2015: 
I. kôš: THW Kiel (Nem.), FC Barcelona (Šp., Martin Straňovský), MKB-MVM Veszprém (Maď., Otto Kancel), KS Vive Targi Kielce (Poľ.) 
II. kôš: KIF Kolding (Dán.), HC Metalurg Skopje (Maced.), RK Celje Pivovarna Laško (Slovin.), Dunkerque Grand Littoral (Fr.) 
III. kôš: RK Záhreb (Chor.), Čechovskí Medvedi (Rus.), Kadetten Schaffhausen (Švaj., Peter Kukučka), Alingsas HK (Švéd.) 
IV. kôš: Rhein-Neckar Löwen (Nem.), Naturhouse La Rioja (Šp.), Pick Szeged (Maď.), Orlen Wisla Plock (Poľ.) 
V. kôš: SG Flensburg-Handewitt (Nem.), Aalborg Handbold (Dán.), HC Vardar Skopje (Maced.), PSG HB (Fr.) 
VI. kôš: Montpellier AH (Fr.), víťaz 1. skupiny kvalifikácie, víťaz 2. skupiny kvalifikácie, víťaz 3. skupiny kvalifikácie 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL