Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

R. Popluhár trénerom Senca


26.06.2014


Róbert Popluhár sa vracia na hádzanársku scénu ako kouč účastníka WHIL ŠKP Piccard Senec


Hádzanárky ŠKP Piccard Senec povedie v nadchádzajúcej sezóne 2014/2015 Róbert Popluhár, ktorý obsadí post patriaci v uplynulom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) Kataríne Gilbert. R. Popluhár bol do roku 2010 asistentom svojho brata Ľubomíra pri národnom tíme žien i trénerom junioriek SR, potom sa z hádzanárskej scény na dlhší čas vytratil. "Tridsať rokov v kuse som trénoval, preto som si potreboval oddýchnuť. Sám som sa nikam nehlásil, ale teraz ma oslovilo vedenie klubu ŠKP Piccard Senec. Sadli sme si, porozprávali sa a napokon aj dohodli. Zatiaľ na jeden rok s tým, že potom môžeme predĺžiť našu spoluprácu," uviedol R. Popluhár.


Senčanky v závere sezóny 2013/2014, v ktorej obsadil vo WHIL 11. miesto a v rámci národného play-off skončili na 4. priečke, trpeli nedostatkom hráčok. Dva semifinálové duely proti Iuvente Michalovce ani neodohrali. "Mojou úlohou bude najprv sformovať družstvo a potom ho postupne pripravovať," pokračoval bývalý kormidelník mládežníckych reprezentačných výberov, ktorý bude znovu pracovať prevažne s mladým kolektívom. Ten bude hrávať svoje interligové zápasy v bratislavskom Dome športu. 


Róbert Popluhár v minulosti pôsobil v mužskej i ženskej hádzanej, s trénovaním nežnejšieho pohlavia má skúsenosti z bratislavských klubov BCT či Štart, vo WHIL viedol Bohunice. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL