Máj 2024
PUSŠPSN
6

W17 EHF Euro 2015

R. Popluhár trénerom Senca


26.06.2014


Róbert Popluhár sa vracia na hádzanársku scénu ako kouč účastníka WHIL ŠKP Piccard Senec


Hádzanárky ŠKP Piccard Senec povedie v nadchádzajúcej sezóne 2014/2015 Róbert Popluhár, ktorý obsadí post patriaci v uplynulom ročníku spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) Kataríne Gilbert. R. Popluhár bol do roku 2010 asistentom svojho brata Ľubomíra pri národnom tíme žien i trénerom junioriek SR, potom sa z hádzanárskej scény na dlhší čas vytratil. "Tridsať rokov v kuse som trénoval, preto som si potreboval oddýchnuť. Sám som sa nikam nehlásil, ale teraz ma oslovilo vedenie klubu ŠKP Piccard Senec. Sadli sme si, porozprávali sa a napokon aj dohodli. Zatiaľ na jeden rok s tým, že potom môžeme predĺžiť našu spoluprácu," uviedol R. Popluhár.


Senčanky v závere sezóny 2013/2014, v ktorej obsadil vo WHIL 11. miesto a v rámci národného play-off skončili na 4. priečke, trpeli nedostatkom hráčok. Dva semifinálové duely proti Iuvente Michalovce ani neodohrali. "Mojou úlohou bude najprv sformovať družstvo a potom ho postupne pripravovať," pokračoval bývalý kormidelník mládežníckych reprezentačných výberov, ktorý bude znovu pracovať prevažne s mladým kolektívom. Ten bude hrávať svoje interligové zápasy v bratislavskom Dome športu. 


Róbert Popluhár v minulosti pôsobil v mužskej i ženskej hádzanej, s trénovaním nežnejšieho pohlavia má skúsenosti z bratislavských klubov BCT či Štart, vo WHIL viedol Bohunice. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL