Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

SEHA League napokon bez slovinských klubov


26.06.2014


Slovinské kluby z finančných dôvodov nevstúpia do SEHA GSS League 2014/2015


Vedenie nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" zatiaľ ešte stále oficiálne neoznámilo menoslov účastníkov nadchádzajúceho 4. ročníka. Pred pár týždňami sa síce objavila správa, že do súťaže pribudne maďarský šampión MKB-MVM Veszprém a dvojica popredných slovinských klubov RK Celje Pivovarna Laško a RK Gorenje Velenje (vážnym uchádzačom bol aj RK Maribor Branik), ale situácia sa odvtedy zmenila.


Podľa informácií na portáli handball-planet.com nebudú slovinské tímy účinkovať v SEHA League. "Predstavitelia SEHA zamietli ponuku našich klubov na vstup do súťaže, preto sa v nej v nastávajúcej sezóne nepredstavia. Suma 300 000 eur pre klub na dve sezóny je príliš vysoká. Dôvody tohto rozhodnutia sú čisto finančného charakteru. Vedenie SEHA totiž na poslednú chvíľu zmenilo podmienky účasti, ktoré boli predtým už odsúhlasené," uviedol v stanovisku pre siol.net generálny sekretár Slovinského hádzanárskeho zväzu Goran Cvijič. 

Koľko družstiev bude napokon účinkovať v SEHA GSS League 2014/2015, ukážu najbližšie dni, medzi nimi však nebude chýbať úradujúci slovenský šampión Tatran Prešov. 

SITA




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL