Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Beňušková spoluhráčkou Ž. Tóthovej v Stella Saint-Maur


26.06.2014


Hádzanárka Petra Beňušková o svojom odchode z DHK Baník Most a prestupe do Francúzska: "Bolo to pre mňa najťažšie rozhodnutie v doterajšej hádzanárskej kariére"


Slovenská hádzanárska reprezentantka Petra Beňušková sa po jedenástich rokoch vracia do Francúzska. Tridsaťdvaročná stredná spojka vymení družstvo dvojnásobného českého majstra za nováčika druhej najvyššej súťaže v krajine galského kohúta. Beňušková prestupuje z DHK Baník Most do klubu Stella Saint-Maur, v ktorom sa stretne s krajankou a spoluhráčkou z národného tímu - brankárkou Žanetou Tóthovou. Zaujímavosťou je, že Beňušková mieri do krajiny, s ktorej reprezentáciou nedávno Slovenky spečatili svoj postup na majstrovstvá Európy 2014.


"Áno, z mojej strany je to už definitívne. Tento týždeň som podpísala zmluvu, znie na jeden rok plus opcia. Bolo to pre mňa najťažšie rozhodnutie v doterajšej hádzanárskej kariére. Riešila som to mesiace, zvažovala pre a proti, keďže som mohla v Moste zostať aj naďalej. Až čas ukáže, či to bola správna voľba, pretože zmena je vždy risk," uviedla skúsená tvorkyňa hry, ktorá je jednou z adeptiek na ocenenie pre najlepšiu hádzanárku SR za rok 2013 (už ňou bola za rok 2006, pozn.). 


Beňušková bola jednou z hlavných strojkýň úspechov hádzanárok Mosta. Dres DHK Baník si obliekala od začiatku roka 2011. V sezóne 2012/2013 sa podieľala na zisku majstrovského titulu v ČR, celkovom prvenstve v spoločnej slovensko-českej súťaži (WHIL) a triumfe na európskej scéne vo Vyzývacom pohári. V uplynulom súťažnom ročníku prispela k víťazstvu v Českom pohári, 3. miestu vo WHIL a obhajobe majstrovského titulu. 


"Na Most budem určite spomínať len v dobrom, či už z hádzanárskej alebo ľudskej stránky. Ľudia v meste žijú hádzanou a myslím si, že niečo také, čo sa tu dialo v ostatných dvoch sezónach, som nikdy predtým nezažila a už asi ani nezažijem," pridala slová chvály na svoje doterajšie pôsobisko rodáčka z Partizánskeho, ktorá si v minulosti zahrala aj za ŠKP Bratislava, Iuventu Michalovce, ŠKP Banská Bystrica, vo Francúzsku za S. A. Mérignacais HB i F.S.E. Achenheim a kariéru začala v Jaspole a neskôr pokračovala v Slávii Partizánske. 


Beňušková je aj päťnásobnou majsterkou SR (2x s Michalovcami a 3x s ŠKP Bratislava). V rámci WHIL získala víťaznú trofej štyrikrát, raz s Mostom a predtým sa trikrát sa tešila v michalovskom drese. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL