Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Tóthovej postup vo Francúzsku, Slovenka najlepšou brankárkou


27.06.2014


Stella Saint-Maur bude v sezóne 2014/2015 účinkovať v druhej najvyššej francúzskej súťaži


Pred rokom prijala slovenská hádzanárka Žaneta Tóthová angažmán v tíme účastníka tretej najvyššej francúzskej súťaže (N1) Stella Saint-Maur, s ktorým hneď v premiérovej sezóne svojho účinkovania dosiahla úspech. "Podarilo sa nám postúpiť. Vybojovať si účasť v druhej lige (D2) bolo naším cieľom. V našej skupine sme skončili na 2. mieste za rezervným družstvom Metz Handball, ale to nemohlo ísť vyššie, keďže medzi prvým a druhým tímom jedného klubu musí byť rozdiel aspoň dvoch líg," vysvetlila Ž. Tóthová.


Klub Stella Sports Saint Maur Handball obsadil v 2. skupine treťoligovej súťaže N1 druhú priečku s bilanciou 17 víťazstiev - 1 remíza - 4 prehry a dvojbodovým odstupom za víťazným Metz Handball. "Sezóna bola taká všelijaká. Začali sme dobre, potom prišiel menší útlm, čo nás takmer stálo postup. Napokon sme však zabojovali, dotiahli to do zdarného konca a v klube zavládla spokojnosť. V nadchádzajúcom ročníku máme za cieľ udržať sa v druhej lige a v ďalšej sezóne sa budeme chcieť pokúsiť o postup. Do budúcnosti treba doladiť pár vecí, aby sme sa vyhli podobnému útlmu, a bude to fajn. Mali by k tomu prispieť aj nové hráčky," pokračovala 29-ročná brankárka, ktorá bola veľkou oporou Saint-Maur. Podľa portálu handzone.net bolo na skúsenú Slovenku spoľahnutie a dostala sa na svojom poste do najlepšej sedmičky 2. skupiny súťaže. 


Tóthovej od novej sezóny pribudne do tímu krajanka a reprezentačná spoluhráčka Petra Beňušková, ktorá prestupuje z českého DHK Baník Most. "Peťa má pomôcť klubu a ja si myslím, že bude prínosom. Osobne ju totiž považujem za veľmi dobrú hráčku a som rada, že s ňou opäť môžem hrať v jednom družstve," potešila sa Tóthová príchodu skúsenej strednej spojky. 


Pre Žanetu Tóthovú to bola úspešná sezóna v znamení postupov - nielen na klubovej, ale aj reprezentačnej úrovni. Národný tím žien SR sa totiž po 20 rokoch opäť kvalifikoval na európsky šampionát. "Som veľmi rada, že nám podarilo postúpiť na ME. Je to super pocit," dodala zo Štúrova pochádzajúca hádzanárska brankárka. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL