Apr 2024
PUSŠPSN
16

W17 EHF Euro 2015

Holeša naďalej prezidentom SZH


28.06.2014


Jaroslav Holeša zdolal vo voľbách svojho protikandidáta Juraja Holdoša 38:21 a získal mandát na nasledujúce štvorročné obdobie


Prezidentom Slovenského zväzu hádzanej (SZH) zostáva naďalej Jaroslav Holeša. Súčasný šéf SZH obhájil svoju pozíciu na sobotňajšej volebnej konferencii v bratislavskom hoteli Sorea. Holeša uspel v prezidentských voľbách, keď svojho jediného protikandidáta Juraja Holdoša zdolal jednoznačne a získal mandát na nasledujúce štvorročné obdobie. Zo 63 prezentovaných delegátov (z maximálneho počtu 80) dostal víťaz dôveru od 38, jeho súper získal 21 hlasov a štyria sa zdržali hlasovania. 

Štyridsaťtriročný Bratislavčan a bývalý reprezentant Holeša zastáva najvyšší post v slovenskom hádzanárskom hnutí necelé štyri roky. Na čele SZH vystriedal v októbri 2010 Pavla Derfényiho, keď na konferencii v bratislavskom Dome športu uspel v kandidátskom súboji pomerom hlasov 54:47. 

"Dnes som bol veľmi pokojný, prijal by som akýkoľvek výsledok. Samozrejme, keby som prehral, tak by ma to mrzelo, lebo som športovec a vždy chcem vyhrať. Na druhej strane Juraj Holdoš je seriózny protikandidát, takže si nemyslím, že by v prípade prehry nastalo niečo prevratné, čo by tú prácu nejako znehodnotilo," uviedol pre prítomné médiá Holeša, ktorého k opätovnej kandidatúre viedli dva hlavné dôvody. "Na jednej strane som chcel dokončiť začatú robotu a na druhej strane nemám rád neférovosť. Myslím si, že ako celé hnutie by sme oveľa viac mali ťahať za jeden povraz. Žabomyšie vojny by mali ustať a každý by sa mal venovať tomu, čo vieme naplniť. Naše vízie sú v podstate rovnaké a vzájomne poprepletané. Tie piliere, ktoré pomenoval aj protikandidát, sú jednoznačné už od založenia SZH. Ide len o využitie každého zdroja a ľudského potenciálu, aby sme ich naplnili." 


K pozitívam a negatívam predchádzajúceho obdobia vo funkcii staronový zväzový šéf poznamenal: "Úspešné boli projekty minihádzanej a hádzanej do škôl, ktoré priniesli v rokoch 2011 a 2012 značný záujem detí. Škoda, že v rokoch 2013 a 2014 už neboli prostriedky na tieto projekty. Podarilo sa nám nastaviť prácu s reprezentačnými tímami najmä u žien, ktoré boli značne finančne poddimenzované nielen v podmienkach na prípravu, ale aj celkovo. Naopak, nepodarilo sa nám marketingovo zabezpečiť partnerov pre najvyššie súťaže. Do budúcnosti by sme chceli dokázať viac pomôcť menším klubom." Holeša po konferencii priznal únavu z náročných dní. "Máme za sebou totiž hektický týždeň. Teraz nás čaká veľmi veľa práce - v júli a auguste účasť juniorov na ME, v decembri žien na európskom šampionáte, okrem toho príprava nového súťažného ročníka."


Zdolaný Holdoš nehovoril o sklamaní, hoci výsledky volieb dopadli pomerne jasne v jeho neprospech. "Do súboja o prezidentský post som vstupoval s tým, že ponúkam určitú alternatívu. Hádzanárske hnutie sa rozhodlo inak, rešpektujem výsledok volieb a gratulujem staronovému prezidentovi. Slovenskej hádzanej prajem len to najlepšie, nech sa podarí naplniť všetky ambície a ciele. Som presvedčený, že nie je možné ísť inou cestou ako napĺňaním mnou spomenutých piatich pilierov - školský šport, mládežnícky šport, talentovaná mládež, reprezentácia a marketing. Ja som mal ambíciu urobiť z hádzanej šport číslo tri po futbale a hokeji, takže ak by sa to podarilo im, budem sa z toho nesmierne tešiť." 


Za členov výkonného výboru SZH na čele s prezidentom Jaroslavom Holešom zvolili delegáti Milana Nedorosta (disciplinárna komisia), Silviu Priklerovú (komisia mládeže), Ivana Sveráka (športovo-technická komisia), Miloša Šubáka (legislatívna komisia), Jána Rudinského (komisia rozhodcov), ktorých doplní ešte zástupca trénersko-metodickej komisie. Šéfom kontrolnej komisie bude Miroslav Jursík. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL