Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Slovenské kadetky zatiaľ úspešné.


30.06.2014


Vo Švédsku sa 30. júna začali otvorené Majstrovstvá Európy kadetiek, ktoré potrvajú do 4. júla. Slovenky zatiaľ v dvoch zápasoch na 100% úspešné.


Zverenkyne trénera Slavomíra Vargu sú na začiatku majstrovstiev a s prehľadom zatiaľ zvládli úspešne úvodné dva duely. V prvých dvoch zápasoch svojej C skupiny dominovali proti Litve a Kosovu. Na súperky do oboch duelov nastúpili s jasným cieľom zvíťaziť, a to i napriek tomu, "že o súperkách sme vedeli len veľmi málo. Proti Litve nám vyšla hra v obrane a žiaľ nevychádzali rýchle protiútoky, ktoré sme nedokázali úspešne premieňať. Na konci pvého polčasu sme súperkám odskočili na tri góly a v druhom polčase sme začali premieňať šance na góly. Vytvorili sme si dostatočný náskok a tak priestor na palubovke dostali aj hráčky z lavičky." Takto zhodnotil prvé výstupenie svojich zverenkýň lodivod Slavo Varga.
V ďalšom papierovom ľahšom zápase si mladé Slovenky zmerali sily s neznámym Kosovom. "Opäť nám vyšla hra v obrane a hlavne rýchle protiútoky, ktoré sme bezpečne premieňali. Aj proti tomuto tímu dostala priestor lavička. No už zajtra nás čakajú dva tímy z iného súdka - Maďarky a Dánky. Budú to úplne iné zápasy. Chceme však zabojovať a hlavne postúpiť medzi najlepšiu osmičku na turnaji." Na záver vyjadril želanie tréner S. Varga.
Slovenské kadetky zajtra (01.07.) čaká náročný hrací deň. V skupinovej fáze narazia najprv na Maďarky a potom na Dánky.

Doterajšie zápasy Slovenska (skupina C):
Slovensko - Litva      18:15
Slovensko - Kosovo  28:4


http://www.eurohandball.com/eopen/18/women/2014/round/1/Final+Tournament



SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL