Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Podľa Štochla je postup žien na ME úspech pre Slovensko


03.07.2014


Richard Štochl po postupe hádzanárok SR na ME 2014: "Nebol by som proti, keby boli úspešnejšie ako my"


Deväťnásobný najlepší hádzanár Slovenska Richard Štochl ocenil nedávny postup reprezentačného tímu žien SR na majstrovstvá Európy 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. "Je to veľmi pekný úspech nielen pre nich, ale aj pre celú slovenskú hádzanú," uviedol brankár Motora Záporožie krátko pred prevzatím ocenenia za víťazstvo v ankete SZH za rok 2013.


Štochl nechýbal ani na jednom z piatich vrcholných podujatí, na ktoré sa národný tím mužov Slovenska prebojoval. Pre súčasnú generáciu hráčok bude decembrový šampionát premiérovým. "Želám im, aby si tú účasť užili a pokračovali v dobrých výsledkoch aj naďalej," poznamenal 38-ročný brankár, ktorý štartoval na troch ME a dvoch MS. 


Najkrajšie spomienky má na svetový šampionát v Chorvátsku 2009, na ktorom so spoluhráčmi pri premiére obsadili 10. miesto. Odrazili sa k nemu úspešným účinkovaním v základnej A-skupine, ktorej dejiskom bol Osijek. Organizátori ME 2014 to zariadili tak, že slovenské hádzanárky zaradili do skupiny opäť v tomto meste. Žreb potom rozhodol, že v hale Gradski vrt si zmerajú sily v rámci bojov v "déčku" s hráčkami Francúzska, Čiernej Hory a Srbska. "Rád spomínam na Osijek. Dúfam, že sa im tam bude tiež dariť. Nebol by som proti, keby boli úspešnejšie ako my," dodal na záver Štochl k téme ženská reprezentácia. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL