Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Ľuboš Hudák trénerom hádzanárok HC Veselí nad Moravou


08.07.2014



Pol sezóny strávil na trénerskej lavičke hádzanárok HC Veselí nad Moravou Jozef Hanták, ktorý v januári 2014 vystriedal vo funkcii Reného Kumpána a v druhej polovici ročníka spoločnej slovensko-českej súťaže žien (WHIL) priviedol družstvo k 9. miestu v interlige 2013/2014 a 7. priečke v konečnom poradí v rámci ČR. Nástupcom Hantáka, s ktorým vedenie klubu ukončilo spoluprácu po vzájomnej dohode, bude ďalší Slovák. Hádzanárky Veselí povedie v sezóne 2014/2015 Ľuboš Hudák. "Verím, že sa novému trénerovi bude u nás dariť," uviedol manažér Veselí Miloš Körösi pre "Hodonínský deník", ktorý priniesol správu o zmene v realizačnom tíme. 

"Minulý týždeň sme sa dohodli na mojom angažmáne, zatiaľ na jednu sezónu. Po rokoch, keď Veselí bojovalo o titul, hralo v uplynulej sezóne družstvo o záchranu a našťastie sa mu podarilo udržať. Teraz to budeme chcieť pozdvihnúť a posunúť sa na vyššie priečky v rámci WHIL i Česka. V týchto dňoch dávame s manažérom dokopy káder, ktorý má perspektívu. Zatiaľ sú v ňom tri Slovenky. K Petre Varjassiovej a Petre Štetákovej pribudla mládežnícka reprezentantka Tatiana Gajdošíková z Bytče," dodal Ľ. Hudák, ktorého na klubovej scéne čaká premiéra na lavičke ženského tímu. "Každodenná robota v klube je niečo iné ako v reprezentácii. Pri juniorkách som si otestoval prácu s nežnejším pohlavím. Musím prihliadať na to, že v ženskej hádzanej je rýchlosť, agresivita i dynamika v porovnaní s mužmi na inej úrovni, ale vo všeobecnosti nie je rozdiel taký markantný." 

Ľuboš Hudák od novembra 2013 zastáva funkciu kormidelníka reprezentácie junioriek Slovenska. Predtým pôsobil v HC winLand Michalovce, s ktorým získal bronz v extralige mužov 2012/2013. Okrem Michaloviec viedol v najvyššej slovenskej súťaži aj HC Sporta Hlohovec. Štyridsaťpäťročný rodák z Detvy počas hráčskej kariéry, ktorej prevažnú časť strávil v Bratislave, štartoval aj na OH 1992 v Barcelone. 

Vo Veselí nad Moravou s obľubou obsadzujú post šéfa realizačného tímu kormidelníkmi zo Slovenska. V minulosti viedli tamojšie družstvo hádzanárok napríklad František Bako, Alojz Berec, Štefan Rapač, Tomáš Kuťka, Michal Lukačín, Ivan Pompoš, Peter Sabadka, Pavol Jano a už spomenutý Jozef Hanták. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL