Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

M. Školková najlepšou hráčkou nielen Dijonu, ale aj II. ligy


08.07.2014


Martina Školková (hádzanárka Dijonu): "Viac sa v tejto sezóne ani nedalo získať, a preto môžem povedať aj po úspechu v reprezentácii, že je to zatiaľ moja najlepšia sezóna v kariére"


Vlani po zostupe hádzanárok Cercle Dijon Bourgogne z I. ligy zostala verná francúzskemu klubu a v uplynulej sezóne 2013/2014 sa to Martine Školkovej vrátilo v pozitívnom smere. Presvedčivými výkonmi i streleckou potenciou výrazným spôsobom prispela k rýchlemu návratu svojho tímu medzi elitu. Dijon mal na konci súťaže s bilanciou 20 výhier - 1 remíza - 1 prehra na čele deväťbodový náskok. "Myslím si, že všetky sme si nedávno skončený ročník užili naplno, veď vyhrávať počas celej sezóny je veľmi príjemné. Aj keď nie každé víťazstvo sa rodilo ľahko, lebo aj v II. lige sú dobré družstvá, ktoré majú svoju kvalitu. Bola to však famózna sezóna a od začiatku sme išli jednoznačne za svojím cieľom," uviedla M. Školková, ktorá sa dokonca stala najlepšou hráčkou celej súťaže a na poste ľavej spojky nechýbala ani v All-Star tíme II. francúzskej ligy.

O laureátoch jednotlivých ocenení rozhodovali odborníci. "Skutočne som to nečakala. Bol to pre mňa šok, že som sa stala najlepšou hráčkou sezóny. Myslela som si, že táto pocta bude suverénne patriť najlepšej kanonierke súťaže. Pre mňa to má o to väčší význam, že som ho získala ako zahraničná hráčka. Práve pre takéto úspechy je radosť hrať hádzanú. Som veľmi šťastná, že práve ja mám tú česť si toto ocenenie vychutnať. Viac sa v tejto sezóne ani nedalo získať, a preto môžem povedať aj po úspechu v reprezentácii, že je to zatiaľ moja najlepšia sezóna v kariére," pokračovala reprezentantka SR, ktorá bola so 113 gólmi (priemer 5,1 na zápas) najlepšou strelkyňou svojho CDB a mala miesto v elitnej desiatke kanonierok súťaže. 

Bývalú hráčku Slávie Partizánske, Iuventy Michalovce a ŠKP Bratislava mrzelo, že si ocenenie nemohla prebrať osobne. "Vyhlasovanie sa konalo v Paríži práve v termíne, keď som už bola na ceste domov na zraz reprezentácie. Zastúpil ma náš tréner Christophe Marechal, ktorému sa ušlo rovnakej pocty spomedzi kormidelníkov II. ligy," vysvetlila Slovenka, ktorá vo Francúzsku pôsobí už piatu sezónu a v apríli predĺžila zmluvu o ďalšie dva roky. "Veľmi sa teším, že je v klube o mňa naďalej záujem. V Dijone som veľmi spokojná, takže nemám chuť ani dôvod niečo meniť." 

O popularite Školkovej svedčí aj víťazstvo v ankete dijon-sportnews.fr o najlepšiu hráčku klubu v sezóne 2013/2014, v ktorej získala 23 % hlasov, o štyri percentá viac ako jej spoluhráčka Marie Francoisová na 2. mieste. Dokonca sa ocitla medzi päticou kandidátov uchádzajúcich sa v ďalšej ankete o ocenenie pre najlepšieho športovca Dijonu. 

Po radosti z postupu sa však objavili aj isté pochybnosti, či CDB bude môcť účinkovať medzi elitou. "Klub mal menšie finančné problémy a dvakrát mu odmietli udeliť licenciu na štart v I. lige. Do tretice sa to však podarilo a pred pár dňami oficiálne odobrili našu účasť. Už sa tešíme na najvyššiu súťaž," zažehnala náznaky neistoty slovenská opora. 

Dvadsaťdeväťročnej rodáčke z Partizánskeho sa darilo aj na reprezentačnej úrovni. So spoluhráčkami si v júni vybojovali postup na ME 2014 v Maďarsku a Chorvátsku. Rozhodujúci bod získali práve proti hádzanárkam z krajiny jej súčasného pôsobiska. "Bolo to milé prekvapenie a úžasný pocit. Vedeli sme, že to nebude jednoduché, ale zároveň sme si uvedomovali, že takáto príležitosť sa už nemusí zopakovať. Dali sme do kvalifikácie všetko a som rada, že som mohla byť pri tomto úspechu. Priznám sa, že pred zápasom s Francúzkami som mala pocit, že nám to vyjde," dodala M. Školková. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL