Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Pompoš dal ponuku Kancelovi, ten ju neprijal


17.07.2014


Juniori pripravujúci sa na hádzanárske ME absolvovali tri medzištátne duely v Maďarsku a Srbsku, generálka pred šampionátom ich čaká proti Izraelu.


 Hádzanársku reprezentáciu juniorov Slovenska už od budúceho týždňa čaká štart na majstrovstvách Európy hráčov do 20 rokov v Rakúsku (24. 7. - 3. 8. 2014).

"Príprava zatiaľ ide podľa plánu. Máme za sebou dva bloky. Začiatkom júla sme absolvovali kondičné sústredenie v Liptovskom Jáne a teraz herno-taktické s tromi zápasmi s účastníkmi šampionátu. S maďarskými juniormi sme prehrali 20:28 (11:12) a 23:25 (12:8). Najmä v druhom stretnutí bolo vidieť zlepšenie, ale škoda, že sme sa nevyvarovali zbytočným technickým chybám a nepremieňali šance. V Srbsku na chlapcov akoby doľahla kríza z náročného programu i cestovania, domácim rovesníkom podľahli 21:31 (10:14). Z našej strany to nebolo ono, ale bol to pre nás poučný duel, lebo odkryl naše nedostatky. Verím, že na šampionáte to bude lepšie," v krátkosti uviedol  kouč juniorov SR Ivan Pompoš, ktorý dal svojim zverencom štyri dni voľna. "Opäť sa zídeme v nedeľu 20. júla na záverečnom zraze. V ten istý deň si v Malackách zmeriame sily s Izraelom a v pondelok absolvujeme v Modre odvetu s týmto účastníkom ME. Potom máme dva dni dolaďovania formy, v stredu 23. 7. v ranných hodinách cestujeme do dejiska šampionátu v Linzi a vo štvrtok nás čaká ostrý štart v C-skupine proti Nemecku. Pracujeme s 18-členným kádrom, ktorý po dvojzápase s Izraelčanmi zúžime na 16 mien," informoval Pompoš. 

V jeho kádri nefiguruje talentovaný slovenský hádzanár Otto Kancel z maďarského veľkoklubu MKB-MVM Veszprém. V súvislosti s 19-ročnou vyše dvojmetrovou ľavou spojkou sa objavili informácie, podľa ktorých sa pripravuje s juniorskou reprezentáciou Maďarska a čaká na občianstvo tejto krajiny. V jej drese však ešte nestihne nastúpiť na blížiacich sa ME. 

"Áno, bol v dejisku našich vzájomných duelov s Maďarmi. Rozprával som sa ním a hoci som to zvažoval, dal som mu jasnú ponuku, aby sa k nám pripojil v tréningovom kempe v Modre. Povedal však, že to momentálne nepôjde, čím mi dal jasnú odpoveď," poznamenal Pompoš ku Kancelovi, ktorý sa podľa všetkého zrejme rozhodol už nereprezentovať Slovensko. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL