Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

Šalianky prišli o tri opory, pokúsia sa ich nahradiť


17.07.2014


Rudolf Petrikovič (tréner hádzanárok Slovana Duslo Šaľa): "Krebsová, Súkenníková či Szarková boli ťahúňky družstva a chvíľu to určite potrvá, kým ich nahradíme"


Bez trojice opôr z úspešnej uplynulej sezóny - Alexandra Krebsová (ukončenie hosťovania z Iuventy Michalovce), Lucia Súkenníková a Simona Szarková (obe prestup do DHK Baník Most) - sa pustili hádzanárky HK Slovan Duslo Šaľa do prípravy na nadchádzajúci súťažný ročník.

"Saša, Suki či Simonka boli ťahúňky družstva, nebude ľahké ich nahradiť a chvíľu to určite potrvá," povedal pre  tréner úradujúcich vicemajsteriek SR Rudolf Petrikovič, ktorý privítal na minulotýždňovom úvodnom tréningu 17-členný káder vrátane troch dorasteniek - Bibiana Lanczová, Mária Perczeová a Monika Tisajová. Novými tvárami sú Andrea Kertészová (HK Slávia Partizánske) a Boglárka Bíziková (Budaörs KC). "Neskôr sa k nám pridajú aj dve dlhodobo zranené hráčky. Nikola Rácková už v auguste a Evka Veselková až niekedy v decembri - januári. Do kádra by mohla ešte pribudnúť jedna spojka - ľaváčka na pravú stranu, ale to je ešte v štádiu riešenia," poznamenal kormidelník Dusla k zloženiu tímu. 

Najmä Krebsovú nebude jednoduché nahradiť. Posilniť brankársky post by mohla talentovaná Anna Kvasnicová z Trenčína, ktorá by sa však po chirurgickom zákroku mohla k novým spoluhráčkam pridať až o niekoľko týždňov. "Do bránky máme k dispozícii skúsenú Grandtnerovú a naše odchovankyne, ktoré môžu dostať viac priestoru. Boli by sme radi, keby dosiahli Krebsovej kvality, ale bude to náročné," pokračoval Petrikovič, ktorý má predstavu, kto by mal prevziať úlohy po odchádzajúcich reprezentantkách Szarkovej a Súkenníkovej: "Aďa Kertészová je kvalitná skúsená hráčka na post ľavej spojky, kde hrávala Szarková. Po Súkenníkovej dostane šancu na pravom krídle Katka Pócsíková. Je to šikovná ľaváčka. Verím, že sa uchytí a dokáže sa presadiť. Očakávam od nej podobný výkonnostný rast ako zaznamenala v nedávnom období Réka Bíziková." 

Šalianky začali vstupnými testami a pokračovali v kondičnej príprave, ktorá vyvrcholí na sústredení na Skalke. "Pobudneme tam od najbližšej do budúcej nedele. Dievčatá absolvujú rôzne pohybové aktivity, budeme tam mať k dispozícii posilňovňu, bazén a do programu zaradíme takisto ako vlani aj jednu peknú túru. Po návrate začneme s hernou prípravou," dodal k najbližšiemu programu R. Petrikovič. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL