Mar 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Češky o MS 2015 v I. fáze proti Litovčankám a Azerbajdžankám


22.07.2014


Žreb I. fázy kvalifikácie o postup na MS v hádzanej žien v roku 2015


Vo Viedni v utorok vyžrebovali I. fázu kvalifikácie hádzanárok o postup na majstrovstvá sveta 2015 v Dánsku, v ktorej slovenské reprezentantky nemusia účinkovať vďaka postupu na ženské majstrovstvá Európy 2014 do Chorvátska a Maďarska. Slovenky sú nasadené až do druhej kvalifikačnej fázy (play-off).

V európskej časti kvalifikácie sa bude bojovať o deväť miesteniek, účasť ma istú Dánsko ako organizátor a potom aj nastávajúci európsky šampión (ak ním bude Dánsko, tak druhý tím v konečnom poradí). Brazília sa ako úradujúci majster sveta kvalifikovala automaticky. 

V I. kvalifikačnej fáze sa predstaví 14 tímov, ktoré sa budú usilovať o štyri miesta do druhej fázy. Hrať sa môže systémom doma - vonku alebo na jednom turnaji každý s každým. Z dvoch štvorčlenných a dvoch trojčlenných postúpia len víťazi. 

Do play-off sú zaradení účastníci ME 2014 (Chorvátsko, Španielsko, Francúzsko, Nemecko, Maďarsko, Čierna Hora, Holandsko, Nórsko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Srbsko, Slovensko, Švédsko a Ukrajina), z ktorých sa najlepší kvalifikuje ešte priamo. Zostávajúca štrnástka a kvarteto z I. fázy utvoria deväť dvojíc, ktoré budú v dvojzápasoch play-off (6./7. a 13./14. 6. 2015) bojovať o miestenky na MS. Žreb II. fázy kvalifikácie sa uskutoční 21. decembra 2014 v Budapešti. 


Vyžrebované zloženie skupín I. fázy kvalifikácie MS 2015 v hádzanej žien: 
1. skupina: Slovinsko, Bielorusko, Švajčiarsko, Grécko 
2. skupina: Turecko, Rakúsko, Portugalsko, Izrael 
3. skupina: Macedónsko, Island, Taliansko 
4. skupina: Česko, Litva, Azerbajdžan 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL