Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Topoľčany v P-EHF s Volendamom, Hlohovec proti Burse


22.07.2014


Slovenskí zástupcovia v Pohári EHF mužov 2014/2015 spoznali svojich súperov v 1. a 2. kvalifikačnom kole


Utorkový žreb kontinentálnych pohárových klubových súťaží 2014/2015 vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) určil súperov aj pre dvojicu zástupcov SR v kategórii mužov. Oba slovenské kluby budú účinkovať v Pohári EHF. HK Topoľčany si v 1. kvalifikačnom kole zmeria sily s holandským HV KRAS/Volendam, pričom začne vonku (6./7. septembra). Odvetu v Partizánskom odohrajú o týždeň neskôr (13./14. 9.). V rovnakých termínoch sa predstaví HC Sporta Hlohovec, ale proti tureckému Bursa Nilüfer BK nastúpi najskôr na domácej palubovke. 

"Myslím si, že je to súper, ktorého by som pred žrebom bral. Úroveň holandskej hádzanej ide hore. Čaká nás sedemnásobný majster krajiny, ktorý má v kádri osem reprezentantov. Prechádzka ružovou záhradou to určite nebude. Je to náročný, ale nie nezdolateľný protivník. Myslím si, že prvé stretnutie vonku je pre nás výhodou," uviedol tréner Topoľčian Ivan Pompoš. 

"Turkov nepoznáme. O Burse momentálne takmer nič nevieme, ale nejaké informácie si určite pozháňame. Vedel by som si predstaviť aj iného súpera - napríklad Plzeň či Bregenz, kde som trénoval, čo by bola určite zaujímavá konfrontácia. Výsledok žrebu však rešpektujem, myslím si, že nie je najhorší. Bursa je nepríjemný, ale hrateľný súper, cez ktorého by sa dalo postúpiť," povedal na margo žrebu kouč Sporty Martin Lipták. 

Topoľčanci sa dozvedeli tiež okruh prípadných ďalších protivníkov. Ak postúpia cez Volendam do 2. kola kvalifikácie, budú čeliť tímu, ktorý sa umiestni na poslednej 4. priečke na turnaji 1. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov mužov. Bol by to jeden zo štvorice HC Meškov Brest (Biel.), RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), Tatran Prešov (SR) a Targos Bevo HC (Hol.). Teoreticky by mohlo prísť k slovenskému súboju, ale pre topoľčianskych hráčov reálne prichádza do úvahy skôr opätovná konfrontácia s holandskou hádzanou. Tentoraz by vicemajster SR začínal doma (11./12. 10.) a potom by sa predstavil u súpera (18./19. 10.). "V prvom rade sa pozeráme na 1. kolo. Z čias pôsobenia v Tatrane Prešov poznám Vojvodinu Nový Sad i Meškov Brest, preto by som tipoval, že v 2. kole bude hrať Targos Bevo. Keby sme cez Volendam postúpili, bol by to paradox, že by sme sa opäť stretli s holandským zástupcom. Zatiaľ je však predčasné o tom hovoriť," poznamenal Pompoš. 

Hlohovčania obhajujúci minulosezónnu účasť v skupinovej fáze Pohára EHF už vedia, že v prípade vyradenia Bursy by v 2. kvalifikačnom kole na nich čakal lisabonský Sporting CP. Portugalský klub sa v uplynulom ročníku tejto súťaže prebojoval až do štvrťfinále, kde stroskotal na Picku Szeged z Maďarska, neskoršom celkovom víťazovi. Hlohovskí hádzanári by v odvete dvojzápasu s Lisabončanmi mali výhodu domáceho prostredia. "Sporting by bol zákusok. Patrí medzi absolútnu portugalskú špičku, bola by to pre nás veľmi dobrá konfrontácia s kvalitným tímom," dodal M. Lipták. 

V Pohári EHF mužov 2014/2015 sa opäť ako v predchádzajúcich ročníkoch budú hrať najskôr tri kvalifikačné kolá, potom bude nasledovať skupinová fáza so 16 účastníkmi, z ktorých vzídu štvrťfinalisti. Súťaž vyvrcholí májovým turnajom Final Four. 


Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 1. kolo (prvý zápas 6./7. 9. - odveta 13./14. 9. 2014): HC Sporta Hlohovec (SR) - Bursa Nilüfer BK (Tur.) HV KRAS/Volendam (Hol.) - HK Topoľčany (SR) 2. kolo (prvý zápas 11./12. 10. - odveta 18./19. 10. 2014): postupujúci z dvojice HV KRAS/Volendam (Hol.) / HK Topoľčany (SR) - 4. tím z turnaja 1. skupiny kvalifikácie Ligy majstrov (účastníci: HC Meškov Brest /Biel./, RK Vojvodina Nový Sad /Srb./, Tatran Prešov /SR/, Targos Bevo HC /Hol./) Sporting Clube de Portugal Lisabon (Portug.) - postupujúci z dvojice HC Sporta Hlohovec (SR) / Bursa Nilüfer BK (Tur.) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL