Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Valov návrat oddialila májová artroskopia


23.07.2014


Daniel Valo nedokázal po operácii kolena nabrať svalovú hmotu, preto v máji podstúpil ďalší zákrok a momentálne už rehabilituje.


Slovenský hádzanár Daniel Valo má za sebou smoliarsku sezónu 2013/2014. Ešte pred jej začiatkom si v prípravnom zápase roztrhol predný prekrížený väz kolena a musel ísť na operáciu. Veril, že v prípade úspešnej rekonvalescencie stihne záver bundesligového ročníka. Napokon si však v drese HSG Wetzlar, v ktorom mu skončila platnosť zmluvy, už nezahral.

"Musel som absolvovať ešte jednu operáciu. Bohužiaľ, nedarilo sa mi nabrať svalovú hmotu. Bolo to spôsobené tým, že som nemohol úplne prepnúť koleno. Po dohode s klubovým lekárom a jedným špecialistom na kolená sme sa rozhodli pre artroskopiu. Tú som absolvoval začiatkom mája a po nej som musel opäť nútene pauzovať," vysvetlil 35-ročný ľavoruký kanonier príčiny oddialenia svojho návratu na palubovku. 

Valo momentálne už znovu pracuje na tom, aby mohol hrať hádzanú. "Pred pár dňami som opäť začal s rehabilitáciou a postupne aj so silovým tréningom. Na môj návrat na palubovky si teda ešte musím počkať," pokračoval rodák z Topoľčian, ktorý zatiaľ netuší, kam povedú jeho ďalšie kroky. Keď sa zotaví, po piatich rokoch zmení skúsená pravá spojka klubovú príslušnosť. 

"Po druhej operácii mi bolo jasné, že nestihnem letnú prípravu. Lekári odhadli môj návrat na koniec augusta, preto som bol nútený ukončiť všetky rozhovory s potenciálnymi záujemcami o moje služby a sústrediť sa len a len na rehabilitáciu. Zatiaľ všetko ide podľa plánu. Verím, že už v auguste budem môcť začať s hádzanárskym tréningom," zaželal si štvornásobný najlepší hádzanár SR (2001 - 2003 a 2007). 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL