Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Straňovský a Sveinsson sú podľa kouča HCE na dobrej ceste


24.07.2014


Tréner HC Erlangen Frank Bergemann spokojný s dvojicou novicov vo svojom kádri.


Prvú časť prípravy na bundesligovú sezónu 2014/2015 má za sebou aj nováčik medzi elitou HC Erlangen. Sústredenie v rakúskom Schwazi absolvovala aj dvojica novicov v kádri trénera Franka Bergemanna - Slovák Martin Straňovský a Sigurbergur Sveinsson z Islandu. Pre oboch bolo prioritou začlenenie sa do nového hráčskeho kolektívu.

"Integrácia našich posíl je proces, ktorý sa začal a je vo vývoji. Tréningový kemp bol k tomu prvý krok, ktorý hodnotím veľmi pozitívne. Teraz pôjde o to, aby sa obaja naučili našu reč, s ktorou budú môcť lepšie komunikovať so spoluhráčmi. Postupne ich musíme oboznámiť s naším herným systémom a ozrejmiť hernú filozoviu. Obaja sú však v tomto smere na veľmi dobrej ceste," netajil kouč Bergemann spokojnosť v rozhovore pre oficiálnu klubovú stránku. 

Dvadsaťosemročný slovenský krídelník Martin Straňovský prestúpil do Erlangenu z tímu španielskeho majstra FC Barcelona. Sveinsson, 26-ročná ľavá spojka, naposledy pôsobil v islandskom prvoligovom družstve Haukar Hafnarfjördur. 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL