Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

Vadkerti do PLER KC, Mikita na operáciu


26.07.2014


V PLER KC Budapešť v sezóne 2014/2015 kvarteto Slovákov.


Slovenský hádzanársky reprezentant Gabriel Vadkerti bude hrávať za PLER KC Budapešť. Dvadsaťdeväťročná stredná spojka síce pred sezónou podpísala so štvrtým družstvom uplynulého ligového ročníka Csurgói KK ročnú zmluvu s opciou na rovnaké obdobie, ale v týchto dňoch sa zrodila dohoda o jeho hosťovaní v prvoligovom klube z metropoly Maďarska, kde strávi najbližší súťažný ročník.

Do mladého tímu PLER KC hľadali skúseného tvorcu hry a ich voľba padla na novozámockého odchovanca, ktorý by mal dostávať dostatok príležitostí schuti si zahrať a predviesť svoje režisérske umenie. Vadkerti, ktorý sa už presunul do Budapešti, kde s novými spoluhráčmi absolvoval prvé tréningy, pôsobí v Csurgói KK od sezóny 2010/2011, predtým si zahral aj za ďalšie maďarské kluby DKSE-Hotel Lycium Debrecín a Gyöngyösi KK. 

V PLER KC budú v najbližšom období pôsobiť štyria Slováci. Okrem bratov Jakuba a Mateja Mikitovcov a už spomenutého Vadkertiho aj Michal Tóth ml. Talentovaný 21-ročný brankár pochádzajúci tiež z Nových Zámkov bol doteraz členom kádra maďarského vicemajstra a víťaza Pohára EHF 2013/2014 Pick Szeged. 

Novinkou z kuchyne budapeštianskeho tímu (ôsmy v konečnom poradí ligového ročníka 2013/2014) je informácia, že o potrebe operačného zákroku v prípade zdravotných problémov Mateja Mikitu. Zranené rameno 19-ročnej spojky, ktorá z tohto dôvodu chýba v týchto dňoch juniorskej reprezentácii na ME "20" v Rakúsku, musí ísť po konzultácii s lekármi pod nôž. Najbližší pondelok by mal perspektívny slovenský hádzanár podstúpiť predoperačné vyšetrenia a potom príde na rad chirurgický zákrok. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL