Apr 2024
PUSŠPSN
24

W17 EHF Euro 2015

V Nových Zámkoch Kemp bratov Straňovských


28.07.2014



Po Hlohovci pripravili prázdninový hádzanársky kemp pre deti aj v Nových Zámkoch. Letné prázdninové chvíle spríjemňujú deťom aj čoraz populárnejšie športové kempy. Ani hádzaná nie je v tomto smere výnimkou. Na Slovensku mali vlani úspešnú premiéru hádzanárskeho tábora napríklad v Hlohovci, kde sa v týchto dňoch koná pokračovanie "Sportacampu". V Nových Zámkoch teraz pripravili pre mládež od 9 do 16 rokov Kemp bratov Straňovských.

"Touto myšlienkou sme sa zaoberali už vlani, ale vtedy sme to nestihli zrealizovať. Viedla nás k tomu snaha, aby sme deťom vyplnili voľné dni a zároveň im ponúkli možnosť okúsiť niečo iné ako počas bežného roka. Je to nultý ročník, zatiaľ ho robíme pre novozámocké deti. Uvidíme, aké budú ohlasy. Radi by sme z toho urobili tradíciu do budúcnosti a nebránime sa ani rozšíreniu," povedal manažér a hráč HC Štart Nové Zámky Tomáš Straňovský, podľa ktorého slov chceli využiť aj meno najslávnejšieho odchovanca miestneho 

Garantom kempu je totiž Martin Straňovský. Slovenský reprezentant, ktorý bol donedávna hráčom španielskeho veľkoklubu FC Barcelona, ale od sezóny 2014/2015 si už bude obliekať dres bundesligového nováčika HC Erlangen. 

Kemp trvá v športovej hale Milénium v Nových Zámkoch a ďalších blízkych športoviskách od pondelka do piatka (28. 7. - 1. 8). "Momentálne máme dvadsať detí, pre ktoré pripravujeme každý deň dve tréningové jednotky. Sú rozdelené do dvoch skupín podľa veku. Medzi tréningami sú na programe aj iné aktivity - bowling, kúpalisko, ukážky zápasov a ich rozoberanie na videu," pokračoval T. Straňovský, ktorý sa venuje deťom spolu s ďalšími dvoma novozámockými trénermi Mikulášom Kucserom a Petrom Sporným. 

Medzi účastníkov kempu zavíta aj Martin Straňovský. Dvadsaťosemročný ľavý krídelník nepríde na stredajší tréning s prázdnymi rukami, deti sa môžu tešiť na rôzne darčeky a suveníry. Po tréningu ho budú môcť vyspovedať v rámci besedy, prípadne získať fotografiu na pamiatku. "Veľa hráčov v zahraničí má s takýmito kempmi skúsenosti. Niečo som sa snažil odpozerať a rád by som bol, keby sme v tomto pokračovali aj v ďalších rokoch," dodal M. Straňovský, ktorý opäť ukázal, že mu záleží na materskom klube. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL