Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Hruščákovi sa v Rostocku páči, proti Kielu strelil 9 gólov


31.07.2014



Patrik Hruščák na margo tvrdej prípravy pod trénerom Rastislavom Trtíkom: "On má kľúče aj od haly, a tak trénujeme aj v sobotu i v nedeľu" Slovenský hádzanársky reprezentant Patrik Hruščák si po úvodných týždňoch pochvaľuje svoje nové pôsobisko HC Empor Rostock, kam prestúpil po sezóne 2013/2014 z vicemajstrovského HK Topoľčany.

"Podmienky sú tu na úrovni, je o nás kvalitne postarané. Rostock sa nachádza pri mori a tréningy mávame aj na pláži," uviedol košický rodák, ktorý nemal s prijatím v novom kolektíve žiadne problémy. "V kádri nás nie je veľa, ale sme dobrá partia. O zábavu nie je núdza." 

Do Rostocku si ho vyhliadol aj na Slovensku dobre známy tréner Rastislav Trtík, ktorý v minulosti viedol majstrovský Tatran Prešov. 

"Zažil som pod jeho taktovkou veľmi náročnú prípravu, boli to dva týždne tvrdej zaberačky, dal nám riadne zabrať. On má kľúče aj od haly, a tak trénujeme aj v sobotu i v nedeľu," dodal s úsmevom dobre naladený P. Hruščák. 

Do tímu HC Empor ho brali ako kanoniera. Svoje strelecké schopnosti potvrdil hneď v prvom prípravnom zápase v drese účastníka II. bundesligy. Proti Rostočanom stál súper nie hocijaký, ale ten najlepší v Nemecku - úradujúci bundesligový šampión THW Kiel. "Tréner chce, aby som dával góly, čo sa mi už aj celkom zadarilo. Myslím si, že bol po prvom stretnutí spokojný. Kielu som dal deväť gólov, všetky z hry, súper ma nebránil osobne. Vzhľadom na skutočnosť, že to bol môj prvý duel po dlhšej pauze a proti súperovi zvučného mena, tak ma to veľmi potešilo. Čo viac som si mohol priať. Veľmi som si užil ten zápas, ktorý sme odohrali pred plnou halou. Ľudia povzbudzovali, takže paráda," uviedla vyše dvojmetrová pravá spojka. Rostock síce podľahol Kielu, ktorý nastúpil v plnej sile s Vujinom, Jíchom, Pálmarssonom, ale aj s posilami Duvnjakom, Canellasom či Weinholdom, deväťgólovým rozdielom 22:31 (10:17), ale ľavoruký slovenský hráč s číslom 27 sa hneď na úvod svojho angažmánu zapísal do povedomia domáceho publika tým najlepším spôsobom. 

Patrik Hruščák v krátkom časovom odstupe absolvoval dva prestupy. Najskôr klubový a potom do stavu manželského. V prvý júlový deň si zobral za manželku hádzanárku Iuventy Michalovce, úradujúceho ženského majstra SR, Luciu Tobiašovú. V Rostocku však musí zvládnuť aj odlúčenie od svojej polovičky, s ktorou počas voľných chvíl namiesto klasickej dovolenky stihli pár výletov. 

Dvadsaťpäťročný reprezentant SR bol počas svojej doterajšej kariéry hráčom tímov 1. MHK Košice, Rhein-Neckar Löwen, TV Emsdetten, TUSEM Essen, Kecskemét, HC winLand Michalovce, Tatran Prešov, Al-Sadd SC a HK Topoľčany




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL