Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Štochlovci v Lige majstrov doma v Kyjeve


01.08.2014



EHF odobrila účasť GK Motor Záporožie v kvalifikácii Ligy majstrov mužov 2014/2015. Európska hádzanárska federácia (EHF) potvrdila účasť GK Motor Záporožie v kvalifikácii Ligy majstrov mužov 2014/2015. Vzhľadom na politickú situáciu na Ukrajine bolo v hre eventuálne zaradenie RK Gorenje Velenje do súťaže namiesto klubu slovenského brankára Richard Štochla. Slovinský tím bude štartovať v Pohári EHF. Záporožie sa predstaví na turnaji 2. kvalifikačnej skupiny Ligy majstrov v rakúskom Harde, v semifinále 5. septembra sa stretne s talianskym tímom Junior Fassano. Úspešnejší z tohto duelu bude 6. 9. bojovať vo finále o miestenku do skupinovej fázy LM proti postupujúcemu z druhej dvojice FC Porto (Portug.) - Alpla HC Hard (Rak.). 

"Myslím si, že už ani v kvalifikácii sa nedá vyberať súperov. Žreb bol pre nás priaznivý, aj keď určite všetky družstvá urobia maximum pre postup do skupinovej fázy Ligy majstrov. Účasť v najkvalitnejšej európskej pohárovej súťaži je pre každého veľkou výzvou. Naše mužstvo má na to, aby uspelo v kvalifikácii. Treba to však potvrdiť na palubovke," podpovedal Štochl, ktorý sa v uplynulom ročníku LM prebojoval so záporožskými spoluhráčmi z kvalifikácie do hlavnej súťaže a následne zo skupinovej fázy do osemfinále, kde Motor stroskotal na bundesligovom THW Kiel. 

Víťaz 2. skupiny sa kvalifikuje do LM, kde budú v základnej D-skupine jeho súpermi KS Vive Targi Kielce (Poľ.), Dunkerque Grand Littoral (Fr.), Kadetten Schaffhausen (Švaj., Peter Kukučka), Pick Szeged (Maď.) a Aalborg Handbold (Dán.). Ak postúpia Záporožania, Motor by hral svoje domáce zápasy v kyjevskom Paláci športov. EHF má však právo v prípade zmeny situácie na Ukrajine toto rozhodnutie zmeniť. 











SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL