Apr 2024
PUSŠPSN
17

W17 EHF Euro 2015

Pompoš spokojný s výkonmi, 13. miesto je skresľujúce


04.08.2014


Ivan Pompoš po vystúpení na ME "20" v Rakúsku: "Už po prvom hracom dni som videl, že podľa výkonnosti by sme mohli byť do 10. miesta, čo by bol reálny cieľ".


Hádzanárska reprezentácia juniorov Slovenska sa z majstrovstiev Európy hráčov do 20 rokov v Rakúsku (24. 7. - 2. 8. 2014) vrátila s bilanciou štyri víťazstvá - tri prehry. Na pozitívnu stranu ju naklonila presvedčivým víťazstvom 34:19 nad Estónskom v záverečnom stretnutí o konečné umiestnenie, ktorým si zaistili 13. miesto.

Tréner národného tímu Ivan Pompoš bol s predvedenými výkonmi svojich zverencov spokojný. "ME sú najnáročnejší turnaj, v priebehu desať dní každý odohrá sedem zápasov, čo nie je nič jednoduché. Bol som prekvapený, ako dobre to chalani zvládli. Z ostatných štyroch duelov na šampionáte sme v troch zvíťazili. V úvodnom vystúpení proti favorizovanému Nemecku, kde zohral svoju úlohu aj prílišný rešpekt zo súpera, a čiastočne aj v druhom proti Rakúsku sme mohli zahrať ešte lepšie, ale za ostatné výkony môžem chlapcov pochváliť." 

Pred odchodom túžili mladí Slováci zabojovať o postup zo základnej skupiny, ale nádej na splnenie tejto ambície sa im rozplynula už po dvoch zápasoch. "Mojím tajným prianím bolo pokúsiť sa dostať do prvej osmičky. Už po prvom hracom dni som videl, že podľa výkonnosti by sme mohli byť do 10. miesta, čo by bol reálny cieľ. Po šampionáte tvrdím, že tímy od 8. - 9. priečky nižšie sú takpovediac naša váhová kategória. Stačí však jeden - dva menej vydarené zápasy a hneď padáte dole. Z môjho pohľadu je 13. pozícia skresľujúca. V náš neprospech veľa urobila prehra Maďarska s Bielorusmi, ktorá nás odsunula až do bojov o 13. - 16. post. Aj keď to nebola hlavná príčina," pokračoval Pompoš. 

V jeho družstve je viacero hráčskych osobností, ktoré herne vyčnievali a sú do budúcnosti prísľubom pre slovenskú hádzanú. "Na spojkách mali navrch Lukáš Urban a Braňo Cigáň, v bránke Matej Vernarský, na pivote podával stabilné výkony Dominik Kalafut, v obrane bol spoľahlivý Marek Páleš a v posledných dvoch dueloch ma milo prekvapil gólman Mišo Konečný. Nechcem však krivdiť ostatným, lebo každý si zastal svoje miesto a kolektívne sme pôsobili veľmi dobre," zakončil hodnotenie hlavný kouč juniorov SR. 

Ivan Pompoš sa nebráni pokračovaniu v práci s reprezentáciou tejto vekovej kategórie. "Pri mojom nástupe do funkcie bola dohoda na dva roky, takže by som mal s touto generáciou ešte absolvovať januárovú kvalifikáciu o postup na MS. Myslím si, že sme za ten čas odviedli kus roboty. Je tam vidieť posun v hernom prejave, dokážeme hrať vyrovnané partie s dobrými súpermi," dodal kormidelník, ktorý sa od pondelka bude opäť naplno venovať trénovaniu mužov extraligového vicemajstra HK Topoľčany. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL