Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Dve nové Slovenky v Olomouci


06.08.2014



V DHK Zora Olomouc začali prípravu aj s Katarínou Hvostaľovou a Eleonórou Derzsiovou. Koncom júla sa skončilo dovolenkové obdobie aj pre hádzanárky DHK Zora Olomouc, ktoré pôjdu do nadchádzajúcej sezóny so siedmimi novými hráčkami. Medzi nimi sú aj dve Slovenky. Novou tvárou v Olomouci je Katarína Hvostaľová. Dvadsaťjedenročná ľavoruká krídelníčka či spojka je odchovankyňou michalovskej Iuventy, v uplynulom ročníku slovensko-českej súťaže žien (WHIL) účinkovala v drese konkurenčného tímu HC Veselí nad Moravou. Bývalá mládežnícka reprezentantka bude v Olomouci študovať na vysokej škole.

"Chceli sme na spojku nejakú reprezentantku, ale trh je úzky a dievčatá dávajú prednosť angažmánu v zahraničí, alebo sú pod zmluvami. Katarína hrala v Michalovciach a vo Veselí, dúfam, že bude posilou," zaželal si Jan Bělka. 

Štúdium s hádzanou spojí na Hanej aj talentovaná Eleonóra Derzsiová. Devätnásťročná brankárka pochádzajúca z Dunajskej Stredy chytala doteraz za dorastenky dunajskostredského Talentu. Teraz premiérovo okúsi ženskú súťaž. Podľa informácií na stránke DHK Zora absolvovala Derzsiová v minulosti niekoľko špecializovaných brankárskych tréningov v klube úradujúceho víťaza Ligy majstrov z Györu. V 5. tíme konečného poradia minulej sezóny v ČR pôsobí aj ďalšia Slovenka - spojka Katarína Berová. 

Najvýraznejšou posilou družstva trénera Bělku je česká reprezentantka Romana Chrenková, ktorá sa do Olomouca vrátila z Veselí. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL