Apr 2024
PUSŠPSN
28

W17 EHF Euro 2015

Gamrát je tímový hráč, ale zároveň gólovo nebezpečný


07.08.2014



Lukáš Gamrát chce v Hildesheime urobiť ďalší krok vo svojej kariére a pomôcť Eintrachtu k lepšiemu umiestneniu v II. bundeslige. Slovenský hádzanár Lukáš Gamrát si po prestupe z HC Empor Rostock bude obliekať dres ďalšieho nemeckého druholigového tímu - Eintracht Hildesheim. Pred štartom novej sezóny s ním uverejnil rozhovor špecializovaný portál handballwoche.de, pre ktorý sa rozhovoril o svojich cieľoch v novom klube i reprezentácii SR.

"Eintracht Hildesheim je dobrá adresa. Po rokoch v Maďarsku a uplynulej sezóne v Rostocku chcem urobiť v športovej kariére ďalší krok a myslím si, že v nasledujúcich dvoch sezónach sa mi to v Hildesheime môže podariť. Podľa toho, ako som zatiaľ spoznal naše mužstvo, som si istý, že v nadchádzajúcom ročníku bude úspešnejšie ako v minulom. Druhá bundesliga je veľmi vyrovnaná, pravdepodobne je najkvalitnejšia z druhých najvyšších súťaží na svete. Len maličkosti rozhodujú o víťazstve či prehre. Želám si, aby som svojím podielom prispel k hernému i tabuľkovému napredovaniu nášho tímu," uviedol Gamrát narážajúc na 13. priečku Hildesheimu v konečnej tabuľke 2013/2014. 

Dvadsaťsedemročný Slovák je jednou zo štyroch predsezónnych posíl Eintrachtu. "Moje kvality musia posúdiť iní ľudia, ale ja som tímový hráč spojkového radu. Pri pohľade na štatistiky však zároveň uvidíte, že viem byť aj gólovo nebezpečný," uviedol bývalý hráč Michaloviec či Sečoviec, ktorý už okúsil aj angažmány v Maďarsku (Györ, Nyíregyháza, Békés) i Rumunsku (Odorheiu Secuiesc). 

Gamrát si v máji premiérovo zahral za reprezentáciu mužov Slovenska. Na turnaji v litovskom Kaunase prispel svojimi výkonmi a 12 gólmi k celkovému triumfu zverencov trénera Zoltána Heistera, pre ktorého môže byť alternatívou na post spojky aj v blížiacej sa kvalifikácii o postup na ME 2016 v Poľsku. "Čakajú nás Slovinci, Švédi a Lotyši. Dúfam, že budem pri tom. Prejsť cez kvalitné tímy Slovinska a Švédska by bolo veľkým prekvapením. Slovensko sa potrebuje ďalej hádzanársky rozvíjať." 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL