Apr 2024
PUSŠPSN
26

W17 EHF Euro 2015

Drotárová sa chcela vrátiť, do Zlína ju zlákal kouč Sabadka


14.08.2014



Zuzana Drotárová (slovenská posila hádzanárok HC Zlín): "Teraz chcem mať najmä radosť z hádzanej, pomôcť klubu a reprezentačná pozvánka by bola bonusom navyše". S hádzanárkami HC Zlín sa na novú sezónu pripravuje aj Slovenka Zuzana Drotárová, ktorá ukončila pôsobenie vo francúzskom druholigovom klube Cergy-Pontoise Handball 95 a prijala ponuku účastníka slovensko-českej súťaže žien (WHIL). K predčasnému koncu v krajine galského kohúta prispelo februárové zranenie ľavého kolena, ktoré si vynútilo operáciu. "Už som fit a do začiatku sezóny by som mala byť pripravená pomôcť nielen sebe, ale predovšetkým tímu, ktorý ma skvele prijal," uviedla v rozhovore pre zlinsky.denik.cz odchovankyňa michalovskej hádzanej a pokračovala: "Predstavitelia francúzskeho klubu netlačili na ukončenie kontraktu, ale ja som sa chcela radšej vrátiť domov a tu sa dostať do formy. Záujem o mňa prejavili dva - tri kluby, ale pre Zlín rozhodla osoba trénera Petra Sabadku, s ktorým sa poznáme z účinkovania v Trenčíne a najmä Veselí."

Drotárová s Veselí hrala o najvyššie priečky. "Na angažmán v Zlíne sa musím pozerať reálnejšie. Most a pražská Slavia budú hrať prím, o play-off si to s nami asi rozdajú Olomouc a Poruba. Reálnym cieľom pre nás je určite medaila," poznamenala k zlínskym ambíciám 27-ročná slovenská spojka, ktorá by sa v budúcnosti nebránila opätovného odchodu do zahraničia, v tomto ponímaní mimo SR a ČR: "Uvidíme, čo bude o rok. Ak sa však dostanem do formy a príde zaujímavá ponuka, určite by som ju zvážila." 

Zuzana Drotárová má skúsenosti aj z reprezentácie. Pod vedením súčasného kouča národného tímu SR Dušana Poloza však ešte šancu nedostala. "Po zranení som vypadla zo širšieho kádra. Naposledy som hrala vlani v lete ešte za trénera Sabadku v kvalifikácii MS proti Rumunsku. Možno teraz budem v Česku viac na očiach, ale predovšetkým bude záležať na mojej forme. Teraz chcem mať najmä radosť z hádzanej, pomôcť klubu a reprezentačná pozvánka by bola bonusom navyše," zakončila Drotárová rozhovor pre zlinsky.denik.cz. 

 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL