Apr 2024
PUSŠPSN
20

W17 EHF Euro 2015

V Topoľčanoch macedónsky brankár a spojka z Bosny


22.08.2014



Hádzanársky vicemajster SR zbrojí, do novej sezóny s gólmanom Janem Cvetkovským a ľavákom Alenom Kulenovičom. Úradujúci slovenský hádzanársky vicemajster HK Topoľčany vykryštalizoval svoj káder na nadchádzajúcu sezónu 2014/2015, v ktorom ho okrem povinností na domácej scéne čaká aj účinkovanie v Pohári EHF. Predstaviteľom klubu sa už podarilo nájsť náhradu za trio Ľubomír Drápal, Patrik Hruščák a Ernest Masaryk, ktoré odišlo po úspešnom uplynulom ročníku. Už dávnejšie je známe, že topoľčiansky dres si oblečie Stanislav Pupík naposledy pôsobiaci v rakúskom Gänserndorfe. Tréner HK Ivan Pompoš sa však po návrate z ME hráčov do 20 rokov v Rakúsku, kde viedol reprezentáciu juniorov SR, dočkal posíl aj na posty brankára a pravej spojky.

"Gólman Jane Cvetkovski k nám prišiel z tretieho tímu macedónskej ligy Prolet Skopje. Ľavák Alen Kulenovič má skúsenosti aj z reprezentácie Bosny a Hercegoviny, naposledy pôsobil v poľskom tíme Zaglebie Lubin. S oboma počítame a veríme, že budú pre nás na svojich postoch posilami. Ich príchodmi by sme mali mať káder, v ktorom bude 18 - 19 hráčov plus dorastenci, už uzavretý," informoval  I. Pompoš. 

Cvetkovski je rodák zo Skopje, o týždeň dovŕši 27 rokov. Vyše dvojmetrový Kulenovič oslávi v septembri tiež 27 rokov, legionársky angažmán si vyskúšal aj v poprednom švédskom družstve IK Sävehof. V Bosne hral za RK Borac Banja Luka. 

Topoľčanci v príprave ladia formu, keďže začiatok extraligy mužov v posledný augustový víkend sa už nezadržateľne blíži. "Myslím si, že je to na dobrej ceste. Prehrali sme síce posledné dva zápasy s Tatabányou, ale tento maďarský tím predstavuje inú kvalitu. Konfrontácia s ním nám ukázala, kde nás tlačí topánka. V predchádzajúcich prípravných stretnutiach s Karvinou či Frýdkom-Místkom bol na našom výkone už badateľný posun. Potrebujeme hrať so silnými súpermi, aj keď dostaneme facky v podobe vysokej prehry. Keď sa z toho dokážeme poučiť, je to pre nás potom pozitívnejšie," dodal kouč Topoľčian Ivan Pompoš. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL