Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

Prešovčania by v SEHA League radi do Final Four


28.08.2014


Nováčik a zároveň najväčší favorit MKB-MVM Veszprém otvoril 4. ročník SEHA GSS League presvedčivým víťazstvom.


O ouvertúru 4. ročníka nadnárodnej "SEHA /South East Handball Association/ Gazprom South Stream League" sa v stredu postarali v srbskom Novom Sade domáca Vojvodina a MKB-MVM Veszprém KC. Predohrávaný duel 2. kola sa skončil jednoznačným víťazstvom maďarského nováčika súťaže (32:19).

SEHA GSS League bude mať v sezóne 2014/2015 takisto ako v predchádzajúcom ročníku desať účastníkov zo siedmich krajín. Jedinou zmenou v zozname tímov je vstup Veszprému namiesto čiernohorského RK Lovčen Cetinje. Základná časť pozostávajúca z 18 kôl sa uzavrie v polovici marca, vyvrcholenie celej súťaže v podobe turnaja Final Four príde na rad 27. - 29. 3. 2015. 

Slovenský zástupca Tatran Prešov, ktorý v nadnárodnej súťaži účinkuje od jej vzniku, začne svoje účinkovanie v novom ročníku tiež predohrávkou. V sobotu 30. augusta sa v rámci 4. kola predstaví od 20.15 h v macedónskom Skopje proti RK Metalurg. Domácu premiéru absolvujú Šarišania v utorok 2. septembra, keď v Tatran handball aréne privítajú v šlágri majstrov dvoch krajín hviezdny Veszprém. 

"Najmä výjazd do Skopje nám momentálne nevyhovuje. Stačilo by, keby sme teraz hrali len s Veszprémom, ktorý nás pred kvalifikáciou Ligy majstrov určite dobre preverí. Kvalita súťaže príchodom maďarského šampióna, ktorý je najväčším favoritom celej ligy, vzrástla, my by sme sa radi opäť dostali do Final Four," uviedol kouč Tatrana Peter Dávid, ktorého čaká v sobotu premiéra na lavičke v rámci SEHA League. 

Okrem náročného programu sa jeho tím musí vyrovnať aj s absenciami zranených hráčov. "V súčasnosti fungujeme v oklieštenej zostave bez dlhodobo zdravotne indisponovaných Verkiča, Pekára a T. Urbana a navyše nám najnovšie vypadol aj Kopčo, ktorý v sobotu nenastúpi. Pokiaľ ide o obranu, tak nám prakticky chýbajú štyria hráči zo základnej zostavy. Šancu budú naďalej dostávať aj mladí hráči, pre ktorých je to obrovská šanca nabrať z takýchto náročných zápasov skúsenosti. Tie sú dôležité pre ich ďalší výkonnostný rast," pokračoval Dávid. 

Prešovčania majú za sebou už úvodný súťažný duel sezóny. V slovenskej extralige si v stredu poradili s 1. MHK Košice 42:21. "Rozdiel v kvalite oboch družstiev je obrovský. Po slabšom úvode sme ovládli dianie na palubovke, postupne prestriedali celý káder a kontrolovali vývoj," dodal prešovský tréner. Výprava slovenského majstra sa na cestu do Macedónska vydá vo štvrtok večer. 

Obhajcom prvenstva je Vardar Skopje, ktorý triumfoval aj v premiérovej edícii SEHA League. Druhý ročník sa skončil triumfom RK Croatia Osiguranje Záhreb. Tatran Prešov si na konto pripísal dve 4. miesta (2012, 2014) a jednu 5. priečku (2013). 


Zoznam účastníkov 4. ročníka SEHA GSS League: 
RK Metalurg Skopje, RK Vardar Skopje (oba Maced.), RK Záhreb, RK Nexe Našice (oba Chor.), Tatran Prešov (SR), Meškov Brest (Biel.), RK Vojvodina Nový Sad, RK Radnički Kragujevac (oba Srb.), RK Borac m:tel Banja Luka (Bosna a Herceg.), MKB-MVM Veszprém (Maď.) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL