Apr 2024
PUSŠPSN
23

W17 EHF Euro 2015

V extralige mužov od sezóny 2014/2015 s novou loptou


28.08.2014


V najvyšších domácich hádzanárskych súťažiach mužov a žien už s loptami rovnakej značky.


Zápasy hádzanárskej extraligy mužov sa od sezóny 2014/2015, ktorá sa začala stredajším predohrávaným duelom Tatran Prešov - 1. MHK Košice (42:21), budú hrať s loptami značky Molten. V uplynulých dvoch ročníkoch bola oficiálnou loptou najvyššej slovenskej súťaže Derbystar. "Museli sme hľadať nového partnera a v krátkom čase sa nám podarilo dohodnúť s firmou Molten. SZH uzavrel zmluvu na tri roky s opciou na ďalší rok. Molten (H3X5001) sa tak stal oficiálnou loptou pre Extraligu mužov," poznamenal na štvrtkovej tlačovej besede generálny sekretár Slovenského zväzu hádzanej (SZH) Martin Simonides.

Produkty Moltenu sa už dlhšie používajú v interlige hádzanárok (WHIL), takže od tohto ročníka sa budú hrať obe najvyššie domáce súťaže mužov a žien s loptami rovnakej značky. "Naša firma má kontrakt na štyri roky s Medzinárodnou hádzanárskou federáciou, čo znamená, že v rokoch 2014 - 2017 sa bude hrať na všetkých podujatiach pod hlavičkou IHF s loptami Molten. Výnimkou nie sú ani budúcoročné majstrovstvá sveta mužov v Katare a žien v Dánsku, či olympijské hry v Riu de Janeiro. Verím, že prinesie úspechy aj slovenskej hádzanej," uviedol zástupca dodávateľa lôpt Ivan Majerčák. 

Slovenské kluby majú novinku k dispozícii už niekoľko dní. "Už sme si lopty vyskúšali na tréningu a boli v pohode. S touto značkou to bola moja prvá skúsenosť," skonštatovala opora HC Sporta Hlohovec Ľubomír Ďuriš. 

Priame prenosy zo zápasov extraligy bývali vo štvrtok alebo piatok podvečer, čo nie vždy vyhovovalo klubom. Zatiaľ nie sú stanovené fixné termíny, kedy sa budú vysielať v novom ročníku. "V najbližšom čase nás čakajú rokovania s predstaviteľmi Slovak Sport.TV. Očakávam, že koncom septembra budú stretnutia hádzanárskych ligových súťaží opäť na televíznych obrazovkách," dodal Simonides. 
"Súťažný ročník extraligy bude mať viac - menej nezmenený formát oproti predošlému. Boje o špicu  a majstrovský titul by sa mali pobiť finalisti z posledného ročníka Tatran Prešov a HK Agro Topoľčany a do tretice k nim samozrejme Sporta Hlohovec," priblížil riaditeľ súťaže Peter Brunovský a ďalej pokračoval, "že napriek nabitým termínom EHF, európskych pohárov, kvalifikácii a domácej súťaže sa podarilo kalendár zápasov usporiadať a najneskorší termín pre meno víťaza ročníka 2014/2015 by sme mohli poznať 27.05. 2015."

Dobrou správou pre fanúšikov hádzanej je, že nebudú ukrátení ani o duely reprezentácie SR. Vzhľadom na obojstranný záujem by v najbližšom čase malo prísť k podpísaniu predĺženia spolupráce, takže stretnutia národných tímov by sa znovu mali objavovať na kanáloch Sport 1 resp. Sport 2. 




Fotogaléria




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL