Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

V Šali sa chystajú na sviatok, v piatok premiéra v extralige


28.08.2014


"Nech je dobrý zápas, nech sa ľudia bavia a užívajú si extraligu" (Jozef Klačko prezident HKM Šaľa)


Šaľa bola v hádzanárskom prostredí doteraz známa predovšetkým vďaka úspechom ženského družstva. V piatok však tamojšia Mestská športová hala zažije historickú premiéru. Družstvo HKM prvýkrát okúsi najvyššiu slovenskú súťaž mužov. Pri debute sa ambicióznemu nováčikovi postaví do cesty bronzový tím uplynulej extraligovej sezóny HC Sporta Hlohovec.

Šéf šalianskeho klubu priznáva pred veľkým dňom nervozitu. "Od začiatku týždňa som akoby na ihlách. Dúfam, že to dobre dopadne. Na úvod sme dostali veľmi náročného súpera. Vieme o kvalitách Hlohovca, ktorý má vo svojom kádri aj reprezentantov. Nech je dobrý zápas, nech sa ľudia bavia a užívajú si extraligu. Verím, že aspoň 500 - 600 divákov - takisto ako na ženy vo WHIL - si nájde cestu do hľadiska. Želám si, aby sa nechodili pozerať len na hráčov súpera, ale aj na našich šalianskych," uviedol prezident HKM Jozef Klačko. 

Šaľa sa v lete výrazne posilnila. Trénerovi HKM Štefanovi Kelemenovi pribudli do tímu brankár Luděk Fabián (Kopřivnice), krídelníci Viktor Szapu (Nové Zámky), Jaroslav Petráš (ŠKP Bratislava), Šimon Michniewicz, pivot Marek Páleš (obaja Tatarn Prešov), spojky Tomáš Szűcs (naposledy Mezőkövesd), Ernest Masaryk (Topoľčany) a Ukrajinec Mykola Meľnyk (Košice). Z návratu Juraja Vereša napokon zišlo. 

Na neľahkú úlohu sa pripravujú aj Hlohovčania. "Domáci sa ako nováčik určite budú chcieť ukázať. Naopak, my sme v pozícii favorita, a preto sa musíme poriadne skoncentrovať. Očakávam, že v Šali príde určite veľa ľudí a bude dobrá atmosféra. Je to prvý ligový duel v sezóne a tie nebývajú z hernej stránky ideálne. Dúfam však, že odštartujeme víťazstvom a pripravíme sa na blížiaci sa zápas v Pohári EHF," povedal špílmacher Sporty Ľubomír Ďuriš. Na otázku, či sa niekomu podarí prerušiť v tejto sezóne extraligy majstrovskú dominanciu Tatrana Prešov, odpovedal: "Prešovčania majú svoju kvalitu a bolo by to veľké prekvapenie, ale nikdy nehovor nikdy. My máme tiež najvyššie ciele a určite chceme byť vo finále. Potom sa uvidí, aká bude aktuálna forma. Ja by som bol najradšej, keby sa nám podarilo Tatran zosadiť z majstrovského trónu." 

Zápas v Šali sa v piatok začne o 18.00 h, ale už od 14.00 h popoludní budú pred halou pripravené pre deti atrakcie a k dispozícii bude tiež stánok s občerstvením. Vstupenky sú v hodnote 1 euro (mládež do 15 rokov a dôchodcovia majú vstup zdarma). Pre divákov so zakúpenými lístkami bude v polčasovej prestávke tombola, atmosféru budú ladiť spíker s dídžejom. 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL