Apr 2024
PUSŠPSN
19

W17 EHF Euro 2015

Nováčik zo Šale prehral vo svojej extraligovej premiére


29.08.2014


„Musíme ísť ďalej, lebo o týždeň nás čaká ďalší protivník a iných kvalít.“ Štefan Kelemen (tréner HKM Šaľa)


Nováčik zo Šale vo svojej premiére podľahol vysokým rozdielom bronzovému tímu z minulej sezóny Sporte Hlohovec 22 gólovým rozdielom, pričom v polčase to bolo len o štyri góly.

Vyše sedem stoviek divákov bolo zvedavých na historický debut hádzanárov HKM Šaľa v najvyššej slovenskej súťaži. Tí museli na prvý šaliansky gól v extralige čakať do 6. min, jeho autorom bol ľavý krídelník Viktor Szapu, posila z Nových Zámkov. Premiéra však mala pre zverencov trénera Štefana Kelemena trpkú príchuť, keď od bronzového tímu uplynulej sezóny HC Sporta Hlohovec dostali na domácej pôde príučku v podobe hladkej prehry 17:39 (13:17).

„Je to pre nás veľmi kruté. Pred duelom som bral výsledok jednociferným rozdielom ako úspech a stav po prvom polčase spĺňal naše predstavy. V ňom sme hrali sme s týmto kvalitným dobre takticky, snažili sa držať krok a zbytočne sa neunáhľovať v súbojoch jeden na jedného či útočných kombináciách,“ rozhovoril sa po debakli sklamaný Kelemen. 

Po prvom polčase nič nenasvedčovalo, že piatkový zápas sa zmení na exhibíciu favorita. „My sme sa pokúšali presadiť v útoku, čo nám nevychádzalo. Oni z trhákov strieľali góly, tam pohorel celý náš systém. Hlavy mali chlapci dole a družstvo sa už nepozviechalo z toho útlmu. Pre nás to bola skôr veľká rana ako škola. Musíme to hodiť za hlavu, psychicky sa pozbierať a ísť ďalej, lebo o týždeň nás čaká ďalší protivník a iných kvalít,“ poznamenal Kelemen. 

Jedným z nových hráčov v kádri nováčika bol Marek Páleš. Juniorský reprezentant prišiel do Šale na hosťovanie z Tatrana Prešov. „Kým sme hrali disciplinovane, tak to bolo ešte dobré. V druhom polčase sme si možno vybrali aj nováčikovskú daň. Nevadí, bol to len prvý zápas, pred ktorým sme nemali veľké oči a nemali sme čo stratiť. Myslím si, že za prvý polčas sa nemusíme hanbiť. Ideme ďalej, pred nami je stretnutie s Modrou a to by sme podľa mňa aj s podporou našich výborných fanúšikov mali doma zvládnuť,“ uviedol bojnický rodák. 
Mladý pivot bol s troma gólmi tretím najlepším strelcom svojho tímu. „Ja som sa cítil na palubovke v pohode. Keďže som v prvej tridsaťminútovke nazbieral dva dvojminútové tresty, potom som chodil už viac-menej len do útoku,“ dodal Páleš, ktorý si v lete zahral v drese reprezentácie SR na ME hráčov do 20 rokov. 

O solídnu atmosféru sa postarali oba fanúšikovské tábory. Spokojnejší boli, pochopiteľne, priaznivci Hlohovca, ktorých niekoľko desiatok prišlo povzbudiť Sportu aj do Šale. Kouč hostí Martin Lipták dal príležitosť všetkým hráčom. S výnimkou brankárov, ktorí podržali družstvo, a tvorcu hry Ľubomíra Ďuriša sa každý z jeho zverencov zapísal aj do streleckej listiny. Hlohovčania odštartovali sezónu, v ktorej budú opäť chcieť bojovať na domácej scéne o najvyššie priečky a presadiť sa aj v Pohári EHF, presvedčivým triumfom. Za ten ich fanúšikovia odmenili po záverečnom hvizde potleskom. 

HKM Šaľa - HC Sporta Hlohovec 17:39 (13:17) 
Najviac gólov: Meľnyk 5/1, Salvata 4, Páleš 3 - Ivanov 6, F. Zaťko 6/6, Guzy, Miženko a Majbík po 4 
Pok. hody: 2/1 - 6/6, vylúčení: 7 - 5, rozhodovali: R. Sivák a Haščík, 700 divákov 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL