Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Hlohovčania opäť otvárajú brány pre pohárovú Európu


04.09.2014


Nielen Prešov a Topoľčany si plnia svoje poharové povinnosti. Sporta Hlohovec sa pripravuje na ďalší hádzanársky sviatok


Hlohovčania sa rozbehli do nového ročníka extraligy už v prvom kole, keď nadelili nováčikovi na jeho palubovke 39 gólov, pričom SPORTA inkasovala 17-krát. (z toho len 4 góly v druhom polčase). V stredu Hlohovčania doma privítali v predohrávke druhého kola rivala z Nových Zámkov. Aj v tomto dueli potvrdili rolu favorita a nič nenechali na náhodu. No už najbližšiu sobotu (06.09.) doma vo svojej aréne opäť otvoria brány na ceste pohárovou Európou. Hádzanári SPORTY Hlohovec pohostia v prvom kvalifikačnom kole Pohára EHF 2014/15 piaty tím tureckej ligy z poslednej sezóny  Bursa Nilufer BK. Bursa nie je úplnou neznámou. V pohárovej Európe zaznamenal najvýraznejší úspech postup medzi 16 najlepších v Challenge Cupe v sezóne 2013/14. Hlohovčania chcú doma potvrdiť dobre známe "môj dom - môj hrad" a potvrdiť papierové predpoklady.
O to najpodstatnejšie pred prvým kvalifikačným kolom Pohára EHF sa podelil pre web SZH prezident Sporty Hlohvevec Patrik Voltmann. 

SPORTA opäť nastupuje na náročnú cestu a hneď prvá prekážka  je turecká Bursa Nilufer BK . Aká je – bola príprava Sporty na tohto súpera?
„Športová príprava, to je skôr otázka pre hráčov a trénera Liptáka, no verím, že tohtoročnú sezónu v Pohári EHF odštartujeme úspešne, teda víťazstvom. Pohárovú matematiku všetci dobre poznáme, čím vyššie víťazstvo v prvom zápase, tým viac šancí pred odvetou. A my by sme radi predišli nástrahami prvého kola.  Keďže sa nám podarilo zabezpečiť video zo zápasu Bursy v  minulej sezóne, máme o našom najbližšom súperovi dostatok informácií. Extraligové súboje so Šaľou a Novými Zámkami boli ideálnou previerkou pred náročným vstupom do bojov v pohárovej Európe. Tréner Martin Lipták je dostatočne skúsený a určite chalanov dostatočne pripraví.“

Cieľ je viacmenej jednoznačný aj na túto sezónu v pohárovej Európe. SPORTA zo svojich ambícií nepoľavuje. Určite chce zopakovať náročné ale zato fantastické momenty z minulého roku v pohari EHF. Aký je kľúč k úspechu?
„V minulej sezóne sa nám podarilo nastaviť pohárovú latku vysoko, veď postup do skupinovej fázy považujeme za jeden z najväčších úspechov klubu. Zopakovať ho bude nesmierne ťažké, okrem športovej formy musí žičiť aj šťastie. Navyše všetci súperi si už na nás dajú väčší pozor, vedia, kde je Hlohovec. No nepredbiehajme, treba ostať pri zemi, aktuálnym cieľom je postup do druhého kola, kde by nás čakal zaujímavý súper Sporting Lisabon“.
 
Určite sa celý Hlohovec teší na ďalší hádzanársky sviatok. Pripravujete niečo špeciálne pre fanúšikov, alebo na čo sa určite môžu v sobotu tešiť?
„Očakávanie z pohárovej premiéry v meste cítiť, hlad po hádzanej, najmä po dvojmesačnej pauze je veľký. Rozbehol sa predpredaj vstupeniek, ľudia sa na takéto zápasy tešia, sú nabažení atmosférou a veľkými duelmi proti Chambery, Fuchse, Arendalu či Constante z minulej sezóny. Znova pripravujeme slávnostný nástup s maskotom Dudym, svetelnou šou a našimi hádzanárskymi nádejami. Po dueli si diváci pred športovou halou budú môcť vychutnať letné kino - Bažant Kinematograf, v rámci ktorého uvidia film Kandidát. Očakávam, že hala na Zábraní sa naplní čo najviac.“


V prípade úspechu v dvojzápase s Bursou, Sportu čaká portugalský Sporting. Atraktívny súper. Aké sú vyhliadky do tohoto zápasu. Bude aj nejaký bonus pre priaznivcov? 

"Sporting je výborný tím, osobne ho radím na úroveň Chambery, resp. Constanty. V minulej sezóne hral štvrťfinále pohára EHF a vypadol po veľkom boji s neskorším víťazom celej súťaže s maďarským Szegedom. Hovoriť čosi viac je v tejto chvíli predčasné,“ uzavrel na záver prezident HC Sporta Hlohovec pred sobotňajším duelom s tureckou Bursou.


Pohár EHF - 1. kvalifikačné kolo
(6./7. september - 13./14. september 2014)

Achilles Bocholt (BEL) - Zeleznicar 1949 Nis (SRB)
Bregenz Handball (AUT) - Dragunas Klaipeda (LTU)
Diomidis Argous (GRE) - IFK Kristianstad (SWE)
Sporta Hlohovec (SVK) - Bursa Nilüfer BK (TUR)
Lovcen-Cetinje (MNE) - HC Kriens-Luzern (SUI)
KRAS/Volendam (NED) - HK Topoľčany (SVK)
RK Dubrava (CRO) - GRK Varazdin (CRO)
London GD HC (GBR) - OCI-Lions (NED)
HC Olimpus (MDA) - Oroshazi FKSE (HUN)
Maccabi Tel Aviv (ISR) - HC Potaissa Tudra (ROU)
IBV (ISL) - Maccabi Rishon Lezion (ISR)
Talent Plzen (CZE) - Bozen Loacker (ITA)
Bern Muri (SUI) - HC Gomel (BLR)
Haukar (ISL) - Dinamo Astrakhan (RUS)
BESA Famiglia (KOS) - HC Kehra (EST)
Górnik Zabrze (POL) - HC Zomimak-M (MKD)
Handball Kaerjeng (LUX) - Handball Esch (LUX)
 
 




SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL