Apr 2024
PUSŠPSN
25

W17 EHF Euro 2015

Aj Topoľčany myslia na víťazstvo


04.09.2014


Topoľčany i Hlohovec myslia na víťazstvá, ktorí sa predstavia v 1. kvalifikačnom kole Pohára EHF


Do európskych pohárových súťaží 2014/2015 vstúpia počas víkendu okrem Tatrana Prešov (čaká ho kvalifikácia LM v bieloruskom Breste) aj ďalší dvaja medailisti z uplynulého ročníka extraligy mužov - HK Agro Topoľčany a HC Sporta Hlohovec.

Vicemajster z Topoľčian po dlhých rokoch okúsi medzinárodnú scénu. Žreb 1. kola kvalifikácie Pohára EHF mužov mu do cesty postavil holandský tím HV KRAS/Volendam, s ktorým si v prvom zápase zmeria sily na jeho palubovke v sobotu 6. septembra od 15.30 h (rozhodujú Pandžič a Šatordžija z Bosny a Hercegoviny). Odveta je na programe o týždeň neskôr - v sobotu 13. 9. o 18.00 h v Partizánskom. 

"Čaká nás náročný súper, ktorý disponuje viacerými holandskými reprezentantmi. Jeho najväčšia zbraň je v spojkovom rade, na to si musíme dať pozor. Volendam produkuje rýchlu hádzanú. Verím, že prvý duel zvládneme, spokojne sa budeme môcť vrátiť domov i tešiť sa na odvetu. Do každého zápasu ideme so snahou zvíťaziť, ale uvidíme, ako sa bude vyvíjať stretnutie," povedal kouč Topoľčian Ivan Pompoš, ktorého zverenci v stredajšej predohrávke 2. kola extraligy získali v Košiciach dva body za výhru 31:30. "Z nášho výkonu v záverečných 18 minútach ma až rozbolela hlava. Verím, že to bol len menší lapsus a chlapci si to dajú v hlavách dokopy. Bolo cítiť, že niektorí hráči akoby boli už mysľou v Holandsku. Nálada je dobrá a na Pohár EHF sa tešíme," dodal pred piatkovým leteckým presunom do krajiny tulipánov Pompoš, ktorý ešte nebude môcť využiť dvojicu nových zahraničných hráčov Cvetkovského s Kulenovičom. 

Ak Topoľčany postúpia cez Volendam, v 2. kole kvalifikácie budú hrať proti jednému zo štvorice účastníkov kvalifikácie LM - HC Meškov Brest (Biel.), RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), Tatran Prešov (SR) a Targos Bevo HC (Hol.). 

V Pohári EHF mužov 2014/2015 sa opäť ako v predchádzajúcich ročníkoch budú hrať najskôr tri kvalifikačné kolá, potom bude nasledovať skupinová fáza so 16 účastníkmi, z ktorých vzídu štvrťfinalisti. Súťaž vyvrcholí májovým turnajom Final Four. 


Pohár EHF mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 1. kolo - prvé zápasy (odvety 13. 9.): sobota 6. 9.:  
18.00 HC Sporta Hlohovec (SR) - Bursa Nilüfer BK (Tur.), rozhodujú: Afrim Azemi a Ešref Beqiri z Kosova  
15:30 HV KRAS/Volendam (Hol.) - HK Agro Topoľčany (SR), rozhodujú: Saša Pandžič a Boris Šatordžija z Bosny a Hercegoviny 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL