Mar 2024
PUSŠPSN
29

W17 EHF Euro 2015

Prešov cez Nový Sad do finále kvalifikácie LM mužov


06.09.2014


Tatran Prešov (SR) - RK Vojvodina Nový Sad (Srb.) 25:21 (15:10)


Hádzanári Tatrana Prešov zvíťazili v sobotňajšom stretnutí semifinále na turnaji 1. kvalifikačnej skupiny Ligy majstrov mužov 2014/2015 v bieloruskom Breste nad srbským tímom RK Vojvodina Nový Sad 25:21 (15:10) a zabezpečili si účasť vo finále. 

Zverencov Petra Dávida delí už len posledný krok od pretrhnutia šnúry troch rokov kvalifikačných nezdarov a od postupu do skupinovej fázy najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže klubov. Šarišania budú o účasť medzi elitou bojovať v nedeľu od 17.30 h SELČ. 

Súperom úradujúceho slovenského majstra vo finálovom dueli o jedinú miestenku z 1. skupiny do LM bude domáci HC Meškov Brest, ktorý v druhom semifinále nedal šancu Targos Bevo HC z Holandska (36:23). 

Výsledky - Liga majstrov mužov 2014/2015 - kvalifikácia - 1. skupina (Brest/Biel.) - sobota - semifinále: 

HC Meškov Brest (Biel.) - Targos Bevo HC (Hol.) 36:23 (18:8) 

Tatran Prešov (SR) - RK Vojvodina Nový Sad (Srb.) 25:21 (15:10) 
Zostava a góly Tatrana: Krupa, Vernarský, M. Kolpak - Rábek 7, Kopčo, Hrstka 1, D. Krok, Krištopans 4, Sadovyj 2, Radčenko, L. Urban, Furlan 5, Číp 3, Antl 2, Petro 1 
Najviac gólov za Nový Sad: Elezovič 6, Datukašvili, Ivanovič, Marjanovič a Orbovič po 3 
Pok. hody: 2/2 - 3/1, vylúčení: 6 - 5, rozhodovali: Baranowski, Lemanowicz (obaja Poľ.), 400 divákov 

Prešovčania, na ktorých zápasovej súpiske sa objavil aj bývalý brankár reprezentácie SR a v súčasnosti asistent trénera Dávida Maroš Kolpak, hrali spočiatku nervózne, nedarila sa im streľba a pokúšali sa zakončovať z nepripravených pozícii, čoho výsledkom bolo skóre 1:4. Postupne sa však slovenský majster upokojil a začal predvádzať svoju hru, v 18. min viedol prvýkrát v zápase (7:6). V závere prvého polčasu sa prejavila kvalita Tatrana, ktorý si vybudoval päťgólový náskok - 15:10. 

Po zmene strán odskočili Prešovčania na 18:11, Vojvodina však dobrou hrou v defenzíve a presnou streľbou ešte trocha zdramatizovala vývoj. Šarišania však veľkú drámu nepripustili, udržiavali si minimálne štvorgólový náskok a súboj dotiahli do víťazného konca. 

Hlas: Peter Dávid (tréner Tatrana Prešov): "Základom dnešného úspechu bola obrana, ktorá po 10 minútach začala fungovať tak, ako sme si predstavovali. V úvode boli chalani nervózni, dostávali sme sa pod tlak, robili sme chyby vzadu i vpredu. Našťastie, súper viedol len 4:1. Potom sme už suverénne ovládli hru a na palubovke dominovali. Novému Sadu sme sa utrhli a mali komfortný osemgólový náskok. Potom sme družstvo prestriedali s cieľom šetriť kľúčových hráčov a trochu sme vyšli z rytmu. Súper znížil rozdiel na štyri góly, ale záver sme ustáli. V druhom semifinále holandský zástupca nepreveril domáci tím. Brest je veľmi silný, každý post má zdvojený, ale my sa chceme presadiť kvalitnou defenzívou." 

Zostávajúci program 1. skupiny: 
nedeľa 7. 9.: 
o 3. miesto: 15.00 h SELČ RK Vojvodina Nový Sad (Srb.), finále: 17.30 HC Meškov Brest (Biel.) – Tatran Prešov (SR) 





SLOVAK HANDBALL
Reklamný partner reprezentačného družstva mužov Slovenska:
Emotion Retic
Reklamný partner reprezentačného družstva žien Slovenska:
Emotion Retic
Partner Extraligy:
Molten
Partner WHIL:
Molten
Reklamní partneri:
REHASPORT
Adidas
Mediálni partneri:
sport.sk
radio Sport
SITA
Huste TV
TASR
SLOVAK HANDBALL